Српски Покрет Двери - Лого
Search

Градска организација Двери из Шапца најоштрије осуђује селективно спровођење закона од стране полицијске управе у Шапцу.

        На заказани скуп блокаде саобраћајница, грађани су дошли поводом доношења два катастрофална закона,по све грађане Србије. Први је Закон о референдуму, а други је о експропријацији (односно одузимању земљишта у приватној својини уколико неко процени да је неопходно, а под изговором да је од државног интереса).

Полиција је добила наредбу да се са овог протеста повуче и остави голоруки народ на милост и немилост напредњачких батинаша и хулигана. Скуп је био миран и ненасилан до доласка момака са дрвеним палицама и чекићима. Оног момента када се полиција повлачи остало је још неких петнаестак минута до краја блокаде, али тада на сцену ступа багер који гази своје суграђане. За воланом багера се налазио Небојша Стојићевић – Јарин, запослен као кординатор за путеве града Шапца у ЈП „Инфраструктура“ Шабац. Нико од полицијских службеника није хтео да види ово зло и да стане на страну народа, који им и обезбеђују плату.

Касније је дошло до инцидента када су хулигани дрвеним моткама напали старијег човека који их је убеђивао да до разлаза са блокаде има неких десетак минута и да треба да испоштују сат времена блокаде. Међутим, њима се веома журило и напали су га ударајуци га по глави и телу.

Двери Шапца се пита колико вреди носити униформу кад образа нема? Да ли је могуће да се хапсе мирни људи који су блокирали пут, а не хулигани са хладним оружјем?

Како се, и поред бројних снимака, слика и очевидаца, приводе само самосвесни грађанин који је спречио да се багером гази народ, али не и високо позиционирани чланови чланови Српске напредне странке нити хулигани из њихових редова? Да ли ће неко од приведених бити сигуран на слободи или ће стрепети од освете мафије и батинаша?

 

 

ГрО Двери Шабац

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: