Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Smeće gori a predsednik opštine se češlja

Dok građani Priboja spas od tropskih 40°C traže na gradskom bazenu, a novovarošani na uređenom kupalištu na Zlatarskom jezeru, prijepoljcima je vlast pripremila iznenađenje.


Kod nas je patentiran novi izum – letnje osveženje uz pomoć dima sa zapaljene deponije. Doduše, ovaj izum nisu osmislili namerno već se on pojavio kao nus produkt jednog drugog projekta – zidanja kule od smeća u Stanjevinama.
U vrele letnje dane dok prijepoljci očekuje obećani bazen, vladajuća koalicija zida kulu na Limu, na severnoj strani grada, na lokaciji Stanjevine. Svakim danom je kula od smeća sve veća, a rizik od njenog samozapaljenja u vrelim letnjim danima je sasvim očekivan. Kao posledica nesnalaženja ove vlasti sa problem komunalnog otpada u petak se desila ekološka katastrofa – sa zapaljenog smetlišta pokuljao je dim koji je baš lepo “osvežio” građane Prijepolja.


Prvo su meštani Zaluga osetili blagodeti ovog izuma, a onda je tokom dana ceo grad mogao da vidi i oseti dimnu zavesu. Predizborna obećanja su jedno, a realnost nešto sasvim drugo.


Da lokalna vlast u Prijepolju nije dorasla ovom problemu najbolje se vidi u emisiji “Zelena patrola“. Iako je ove godine vlast bila suočena sa protestima i u Stanjevinama i u Strugovima, predsednik Zindović je u kameru izgovorio da mu je preča „Komaranska košija“ nego problem deponije i priznao da opština ne može ovaj problem da reši bez pomoći države, koja za sada ništa ne preduzima po ovom pitanju. Pred izbore je davao drugačija obećanja.  Sad je jasno da njegove „veze“ u Beogradu nisu toliko jake ili imaju preča posla.
U pomenutoj emisiji se jasno vidi da Dragoljub Zindović izbegava svaki razgovor na ovu temu i daje konfuzne odgovore, te ima više projekata, te radili su ih „mnogi drugi instituti“, a činjenica je da postoji samo jedan zastareli projekat jednog instituta od 1992. godine.


Planom generalne regulacije na području Strugova nije predviđena ni deponija ni transfer stanica, a predsednik još uvek ne ume da objasni da li će tu da bude recikliran ili presovan otpad.


Svi građani Prijepolja znaju da nikakve javne rasprave nije bilo, a Dragoljub Zindović tvrdi da one traju 20 godina, što je vrlo neozbiljno. A neozbiljno je i što predsednik opštine ne želi da da odgovor zašto je u svom prethodnom mandatu od 2009. do 2012. dozvolio izdvajanje sredstava za Regionalnu deponiju „Banjica“, a danas tamo ne dozvoljavaju kamionima našeg komunalnog preduzeća ni da priđu. 


Na ovo „SNS rešenje za letnje osveženje“ sa dimnom zavesom na +400S u gradu, poruka, uvek aktuelnog Duška Radovića, bila bi: “Razmišljajte o vazduhu pre nego ga ugledate”.Izjava predsednika opštine:Info služba Dveri Prijepolje

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: