Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Smederevo u blatu – rupe na sve strane

Biće da gradska vlast nije u dovoljnoj meri pokazala koliko ne mari za svakodnevni život građana u vreme kada smo bili zavejani snegom.

Ne samo da smo se klizali neočišćenim kolovozima i trotoarima, nego postoje smederevska sela u koja čistač snega ni jedan jedini put nije ušao. I taman kad su sugrađani možda pomislili da su, zajedno sa snegom, i njihove muke prestale – vidimo da su mraz i sneg za sobom ostavili duboke rupe ispunjene vodom i blatom.


Ulice Smedereva su postale nebezbedne i ne zna se da li je teže proći automobilom ili pešice.


Od Kolarske i Carine, preko Mušicke,  Kovačićeva, pa do okolnih naselja rupe na putevima je skoro nemoguće izbeći. Smederevci usporavaju automobile da ih ne bi oštetili, u rukama nose decu preko blatnjavih prelaza dok ih vode u vrtić ili u šetnju, dok se gradske vlasti, izgleda, ovim pitanjem uopšte ne bave.


Čini se da je izrovano i blatnjavo Smederevo postalo uobičajeno. Setimo se da ni prošle godine, posle zime, situacija nije bila mnogo bolja.


Možda gradske vlasti misle da su nas konačno, iz godine u godinu, navikli na to da je čak i neizrovan asfalt luksuz koji ne treba da očekujemo?


Smederevske Dveri podsećaju ljude koji upravljaju ovim gradom da je briga o putnoj infrastrukturi njihova dužnost i obaveza.


Ujedno ih podsećamo i da, ma koliko oni uništili ulice našeg grada, mi ćemo i dalje sa zadovoljstvom šetati njima.


Petkom uveče naročito.


 

Gradska organizacija Dveri u Smederevu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: