Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Sremska Mitrovica: Krivična prijava zbog vređanja verskih osećanja

Predsednik gradske organizacije Dveri u Sremskoj Mitrovici, Igor Skuratović, u pratnji svojih saradnica, Adrijane Gavrić i Svetlane Skutratović, u sredu 18.09.2019. godine, podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv NN lica koja su na skupu održanom na ulicama Beograda 15.09.2019. po više osnova prekršila Krivični zakon vređajući verska osećanja pravoslavnih hrišćana.

Skuratović je istakao da on kao pravoslavni vernik, politički zastupnik ali pre svega kao savestan građanin ne može da ostane nem u situaciji kada se naočigled svih krši Zakon od strane pojedinih manjinskih grupa  i namerno „gura prst u oko“ Srbima – pravoslavcima kao većinskom narodu a sve pod izgovorom borbe za ljudska prava.


Dok nadležne institucije da li namerno ili nenamerno ne reaguju na ovakve provokacije, koji po svemu sudeći u krajnjoj meri imaju za cilj da destabilizuju društvo i državu, šta drugo ostaje nama običnim građanima nego da sami preuzmemo ulogu javnih tužilaca koji ne rade svoj posao.


Pošto bi Zakon trebalo da važi za sve građane bez izuzetka, nadamo se da će počinioci i njihovi nalogodavci biti indentifikovani i procesuirani.


Srpski Pokret Dveri na ovaj način želi da iskaže i svoje oštro protivljenje sve učestalijoj pojavi da se nekažnjeno mogu vređati verska osećanja Srpskog naroda i narušava javni moral.


 

GrO Dveri Sremska Mitrovica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: