Српски Покрет Двери - Лого
Search

Dveri: Stečaj Fabrike šinskih vozila „Goša“ je još jedan dokaz prevare i promašene politike SNS

Nakon uvođenja stečaja u FŠV „Goša“ u Smederevskoj Palanci, više od 300 porodica ostaje bez ikakvih prihoda. Vlada Srbije se angažovala da pomogne Agrokorovim firmama da ne odu u stečaj, dok je „Goša“ zajedno sa Smederevskom Palankom „puštena niz vodu“.

U petak 17.11.2017. stečajni upravnik Fabrike šinskih vozila „Goša“ Aca Mitić je odmah po preuzimanju dužnosti i stupanja u posed radnicima saopštio da od ponedeljka više ne dolaze u fabriku. Zaposleni, iscrpljeni višemesečnim neprimanjem plata, ga u tome nisu sprečili.

 

Jedina konstanta privrednih „uspeha“ aktuelne vlasti su stečaji, otkazi, besparica, glad, beznađe…

 

Početkom godine jedan radnik FŠV „Goša“ se obesio izmučen besparicom, glađu i nepostojanjem perspektive da se stanje promeni. Radnici „Goše“ su posle tog tragičnog slučaja počeli sa štrajkom i protestima koji su na kraju za posledicu imali da firma odlazi u stečaj, a radnici ostaju bez posla i bez prihoda da ishrane svoje porodice.

 

Smederevska Palanka je tako dobila više od 300 porodica koje su bez prihoda i bez perspektive da nađu posao u opštini opterećenom milijardama dinara obaveza iz prethodnog perioda nedomaćinskog poslovanja opštinom.

 

Dveri postavljaju pitanje ministru privrede, Goranu Kneževiću, ko stoji iza firme „AA Konsalting kapital“ koja je pokrenula stečaj FŠV „Goša“ i koja je osnovana pre svega 2 meseca?

 

Ceo slučaj budi sumnju u kriminalne radnje jer je opšte poznato da je „Goša“ imala ugovorene poslove koji bi omogućili oporavak fabrike.

 

Srpski pokret Dveri neće ćutati na montirani stečaj koji je radnike oterao na ulicu, a njihove porodice ostavio bez osnovnih sredstava za život. Podržavamo protest radnika Goše ispred zgrade Predsedništva Srbije, jer se u toj zgradi nalazi čovek koji je kreator trenutnog haotičnog stanja u zemlji i donosilac odluka na koje više ne sme da se ćuti.

 

 OO Dveri Smederevska Palanka

Foto: Dragan Kujundžić, Tanjug

 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: