Српски Покрет Двери - Лого
Search

Када би се садашњи градоначелник Суботице Стеван Бакић похвалио завршеним Аква парком, урађеном канализацијом у бар некој Месној заједници, завршеним водоводном дистрибутивном мрежом, новим аутобусима, прилагођених инвалидима. Или можда бар предлогом решења за базен у Дудовој шуми, јавном набавком за санацију Дома Војске, јавном набавком да се почне са инвестирањем у простор код друге касарне а не да се подржава планска а ми би рекли непланска градња без визије развоја града. Решавањем проблема неасфалтираних путева у свим Месним заједницама, конкретно решење за проблеме безбедности мештанима Келебије, Таванкута. Тада би знали да градоначелник ипак ради посао за који прима плату.

Нажалост, ни та ни многа друга важна питања и проблеми које муче грађане Суботице остају без одговора, а градоначелник се ипак скоро свакодневно појављује у јавности!?

Па чиме се онда то градоначелник Града Суботице Стеван Бакић бави?

По обичају ради исто што и његов, много пута хваљени председник Александар Вучић, популизмом, медијском пропагандом, хвалоспевима који су прилагођени сваком догађају. Чак је и свој дуго година изграђени стил одевања у стилу познатог филма ,,Људи у црном“ са црним рејбан наочарима прилагодио и заменио за пастелне сакое у складу са облачењем председника Александра Вучића.

Наравно да ни његов стил облачења, ни његова жеља за хваљењем председника нема никакве везе ако би се градоначелник бавио и решавањем проблема грађана а не само и искључиво медијском пропагандом.

Суботички медији су на велику жалост исти као и пре пет, шест година. Затворени за опозицију. Иако добијају средства за информисање грађана они и даље раде оно што су и радили, дезинформишу грађане. Све веће медије у Суботици, Двери су контактирале и у разговору са њима, сем два суботичка портала ни један други медиј није исказао вољу за отварањем према грађанима. Лако се могло закључити да њима није важна истинита информација већ од кога информација долази и да ли за ту информацију добијају одговарајућу надокнаду.

Чак би се такво понашање могло назвати и Организована медијска завера против грађана Суботице. Наравно организовано је са врха локалне власти, где се праве договори колико коме пара иде за информативну активност али тако да задовољство буде обострано. Једино што су и медији и власт сметнули са ума да средства која дају су средства из буџета града, који пуне сви грађани Суботице а не само њихови партијски чланови.

Ипак се не можемо отети утиску да се наш градоначелник у све разуме и по том знању несумљиво подсећа на председника А.Вучића. Перфектно зна историју и дела нашег научника Николе Тесле, улоге Александра Берчека са ТВ екрана, разуме се у олдатајмере, ко од грађана долази на протесте!.Једном речју комплетно знање на нивоу кандидата за неки квиз знања.

Једино што не зна је оно што мучи грађане Суботице и одговоре на питања:

,, Зашто није завршен већ више пута најављиван Аква парк на Палићу ?,, , Када ће асфалт?,, , ,, Кад ће вода у моју улицу?,, , Шта би са канализацијом?,, , ,,До кад ћемо да удишемо загађен ваздух?,, , ,, Када ћемо се купати у Палићу?,, као и многа друга питања која муче наше грађане.

Све док је ситуација у суботичким медијима таква да грађани немају правовремене и истините информације, где нема могућности да се чује друга страна и другачије мишљење , нема ни слободе медија ни напретка у било којој области живота.

Док се то не промени и даље ћемо имати на делу сликања, хвалоспеве а развој града ће стагнирати.

 

 

ГрО Двери Суботица

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: