Лустрација за коју се Двери залажу је неопходна. У овом случају затворским казнама казнити све који су се окористили о инвестицију Аква парка на Палићу, против правно стечену имовину одузети а свима њима забранити даље бављење политиком.

       Кад је постављан камен темељац будућег Аква парка на Палићу, председник Покрајинске Владе Игор Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и бивши градоначелник Богдан Лабан су тада свим медијима изнели трврдњу да су средства за градњу Аква парка обезбеђена са три нивоа власти од републичке, покрајинске и локалне. Тада је било речи о вредности инвестиције од 1,11 милијарду динара. Садашњи градоначелник Стеван Бакић је најавио да са свим пролонгираним роковима изградњу и завршетак Аква парка треба очекивати до марта 2021. Тада није споменуто то да нема довољно средстава за завршетак радова. Сада имамо нову ситуацију да Иштван Пастор констатује да за завршетак радова треба још 400 милиона динара што је трећина целокупне инвестиције. Где су нестале паре ако су на почетку инвестиције биле обезбеђене.
Шта је са изјавом градоначелника Стевана Бакића да је нови рок за завршетак радова почетак марта 2021. године који је већ прошао?

Мало је рећи да су све ове информације скандалозне. Оне треба хитно да анимирају криминалистичку полицију да ради свој посао, да истражи целокупну инвестицију. Од личног учешћа свих наведених политичара до предузећа која су учествовали у изградњи, било као извођачи, било као снадбевачи материјалом. Да се лише слободе сви за које има доказа да су учествовали у евентуалним криминалним и корупционашким пословима.

 

ГрО Двери Суботица