Dveri Subotica: Ja tebi vojvodo, ti meni serdare!

Prilikom donošenja budžeta grada Subotice za 2019. godinu videli smo kako nam sve ide kao po loju. A da li je sve tako? Procvat subotičke privrede koja obilato puni budžet je sve samo ne istina. Najveći priliv para je iz Pokrajinskog i Republičkog budžeta. A zašto je to baš tako, treba da se zapitaju građani Subotice?

Činjenica je da je grad zadnjih godina oronuo i kao takav ima potrebe za mnogim ulaganjima i velikim  infrastrukturnim radovima. Lokalna subotička vlast je razradila sisteme korupcije do savršenstva. Sve je u okviru zakona a pare se uveliko izvlače . Kako drugačije objasniti činjenicu da je teško naći javnu nabavku koja sa sobom ne nosi sumnju na korupciju ali koja je umešno pokrivena sa papirima.


A kolika je briga za građane Subotice vidi se i po samom budžetu. Pred kraj godine odobrili su povećanje cena toplane, autobuskog prevoza,vode a u budžetu za 2019 godinu i nove namete kroz povećanja gradskih taksi bez ikakvog valjanog i opravdanog  razloga za to. Da se na tim opterećenjima građana neće stati je i odluka o broju zaposlenih radnika u gradskoj kući  kojih sada ima 284. Za grad Suboticu, Republika je odredila da može da ima maksimalno 314 zaposlenih. I nema nikakve sumnje da će oni tu odluku ispoštovati u smislu zaposlenja još članova vladajuće koalicije. Naravno i to će da plate građani Subotice.


Kolika je briga za građane Subotice, a posebno za one kategorije koje su na ivici  bede, invalidna lica, lečenje teško obolele dece pokazuju izdvojena sredstva u budžetu za te namene. Za lečenje teško obolele dece je izdvojeno 1.9 miliona dinara, a za novogodišnju rasvetu za ukrašavanje grada za doček 2019 godine 2.5 miliona. Naravno i ta javna nabavka navodi na korupciju, jer je u ponudi tražena ukrasna kugla koja je od tačno određenog proizvođača ,tačno određenih dimenzija i težine, električne snage …Sve samo da onaj kome je namenjen posao taj i dobije.


Za  Dveri Subotice ovaj i ovakav budžet je rezultat planskog pljačkanja građana Subotice i Srbije kroz infrastrukturne projekte u Subotici. Građani Subotice će samo biti iskorišćeni za tu pljačku a odgovorni će uživati u svojoj uvećanoj  ličnoj imovini.


 

GrO Dveri Subotica

Izvor: Grad Subotica