Двери нису само оштри критичари ове власти, већ увек настоје да својим предлозима учине свакодневни живот нашим суграђанима бољим. Са малим финансијским улагањима може се доста тога урадити за грађане. Тражили смо да се омогући коришћење термалног базена на Палићу, јер по нашим сазнањима урађен је нови топловод, никакви други захтеви нису били потребни јер је термални базен пре отпочињања радова око Аква парка био у функцији. Сматрали смо да је господин Иштван Пастор права адреса и да има бар мало слуха али и одговорности према грађанима.

      На жалост, преварили смо се, нема ни одговорности према грађанима, ни према буџету града Суботице. Да је у јавности изашао бар са било каквим смисленим објашњењем да није могуће отворити термални базен, грађани би знали да није могуће његово коришћење из неког оправданог разлога. Овако је очигледно да нема ни објашњење за неотварање базена, ни емпатију према старијим и болесним суграђанима јер да има сасвим сигиурно би размотрио овај предлог.

Уместо тога имамо по нама једно неодговорно понашање, свакако не на висини функције на којој се налази, председника Скупштине АП Војводине.

У априлу је Иштван Пастор наговестио да је за завршетак радова на Аква парку потребно 400 милиона динара, да би за непуна два месеца касније тврдио да нам треба 500 милиона динара. Повећање од 100 милиона за само два месеца?

Двери су већ у пар наврата грађане Суботице обавештавали о сумњи на сумњиву јавну набавку око изградње Аква парка. Ништа ту није како треба око изградње Аква парка, од сумњивих извођача,сумњивих политичара а сада и сумњиве цене коштања целокупне инвестиције Аква парка. Једино решење је да се уз помоћ криминалистичке полиције и тужилаштва испитају све сумње које прате изградњу Аква парка. Да не би долазили у ситуацију да се политичари гађају цифрама као што то сада ради Иштван Пастор.

Пастор је навео да се из градског буџета града Суботице може обезбедити 170 милиона а да ће се остатак пара тражити у договору са Александром Вучићем.

Постављамо питање да ли градском касом управља Иштван Пастор јер он зна колико може да се захвати из буџета града а није ни одборник, ни функционер у скупштини града Суботице. Могао је да да информације као председник Скупштине АП Војводине да ли ће и колико покрајинска администрација одвојити средстава из покрајинског буџета да се реши проблем недостатка средстава али свакако нема ингеренције везане за сам буџет града Суботице. Да пара у буџету града Суботице има тада би, надамо се и градска кућа аплицирала за средства Министарства финансија за енергетску ефикасност стамбених објеката, замену столарије грађанима. Пара није било ни за замену столарије у висини од 10 милиона динара, па незнамо одакле би Пастор узео 170 милиона динара ако не од неких основних и неопходних средстава за функционисање самог града.

За сво то време актуелни градоначелник Стеван Бакић ћути, не мешајући се у свој посао? Да ли он уз помоћ Скупштине Града Суботице управља буџетом града Суботице или то чини Иштван Пастор?

Иако се не меша у послове Иштвана Пастора ипак би требао због интереса грађана да се лично заложи за отварање термалног базена а од тужилаштва и криминалистичке полиције да тражи да се предузму све истражне радње око изградње Аква парка, како би грађани дошли до истинитих информација.

Јер свако не предузимање одговарајућих мера од стране градоначелника, касније се може тумачити као саучешће у сумњивим активностима. Како народ каже – ћутање је прећутно одобравање.

 

ГрО Двери Суботица