Dveri Subotica: Milicija trenira strogoću po nalogu SNS-a?

Kada je za skupštinskom govornicom Predsednik odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu na sednici skupštine grada Subotice Stevan Bakić izrekao optužbe na račun građana Subotice koji protestvuju već tri nedelje protiv ovako nakaradne vlasti, optužio građane da spremaju nasilje, uputio je pretnje koje zadiru u osnovna prava građana koja su garantovana Ustavom Republike Srbije.

Da podsetimo da je sloboda kretanja, sloboda mišljenja i slobodno izražavanje svojih stavova jedna od osnovnih stvari koje ustav garantuje. U napadu na građane Stevan Bakić je otišao i korak dalje sa tvrdnjom da se građani prate i da znaju sve koji dolaze na proteste.


Da li je visoki funkcioner, odbornik i predsednik odborničke grupe SNS –a u skupštini grada u dosluhu sa policijom, koja prati građane Subotice po nalogu SNS-a ili po nalogu tužilaštva? Da li je to aktivnost policije koja je usmerena da građane Subotice odvrati od učešća na protest i jedan vid zastrašivanja građana Subotice.


Dveri u Subotici traže da se PU u Subotici obrati javnosti i prezentuje sve oko praćenja građana Subotice. Potrebno je prisustvo policije na protestima #1 od 5 miliona radi bezbednosti učesnika u protest jer je policija ta koja treba da štiti građane a ne da svojim aktivnostima izaziva nelagodu kod učesnika protesta i utiče da se ne poštuje Ustav Republike Srbije.


Policija bi trebala da svoje aktivnosti usmeri na praćenje kriminalnih radnji stranaka na vlasti i njihovih direktora u javnim preduzećima a ne na građane Subotice koji izražavaju svoje nezadovoljstvo stanjem u državi.


Tražimo da se PU u Subotici obrati građanima Subotice i javno kažu ko ih je angažovao na praćenju i snimanju građana Subotice na protestima #1 od 5 miliona.


 

GrO Dveri Subotica

Izvor: Grad Subotica