Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Суботица не чуди одлука директора Отвореног Универзитета, Илије Татића, да у Суботици не дозволи премијерно приказивање филма Бориса Малагурског „Подељена земља“. То је само један у низу потеза локалне власти којима се спречава да истина допре до грађана.

       Радња филма прати дешавања у Црној Гори, погледом кроз објектив њеног аутора Бориса Малагурског. То је сведочанство о истинској борби тамошњег српског народа за очување своје вере, језика и писма, и то на један хришћански, Богомдани начин, организујући литије кроз сва места у Црној Гори.

Чиме се руководи локална власт у Суботици када доноси овакве одлуке? Оне су искључиво на штету српског народа у Суботици али и свих осталих грађана који су литије у Црној Гори доживљавали као вапај верујућег народа и цркве која је била угрожена од стране донетог Закона о слободи вероисповести.

Борис Малагурски заслужује да свој филм прикаже у свом граду Суботици, ако због ничег другог онда ради истине која је приказана у филму. Очекујемо да градоначелник Стеван Бакић у разговору са директором Илијом Татићем, изнађе решење и омогући да се што пре закаже датум везан за пројекцију филма „Подељена земља“ у Суботици.

 

 

ГрО Двери Суботица

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: