Суботичке Двери саопштиле су да је њихов страначки караван назван „Ослобођење“ у петак боравио у Суботици и да је био добро прихваћен од Суботичана.

„У име градске организације Српског покрета ‘Двери’ захваљујем свим нашим суграђанима који су дошли да потпишу петицију против погубне мигрантске политике коју води актуелна власт. Упркос условима потпуног медијског мрака, претњи и застрашивањима, велики број Суботичана, који се не плаше ове власти, потписао је петицију.

Из разговора се могло закључити да су они више него свесни свих погубних последица по становништво, уколико дође до насељавања миграната у Суботицу. Могла се наслутити велика зебња и страх, шта ће уследити уколико је актеулни режим потписао документа о пријему миграната и других лица која, по основу споразума о реадмисији, могу да буду враћена из европских земаља у Србију. Чули смо и сведочења наших суграђана који су имали проблема у сусрету са мигрантима и којима је оштећена имовина, за коју нису добили никакву надокнаду.

Грађани су показали да се не слажу са политиком коју актуелна власт води у вези са мигрантском кризом. Многи од грађана са којима смо разговарали нису чланови ни једне странке, али их је озбиљност ситуације навела да подрже акцију прикупљања потписа коју су покренуле Двери.

Веома смо забринути да ће овај режим злоупотребити своју моћ и пандемију коронавируса да спроведе своје планове  и оствари личне интересе. Када се стабилизује ситуација у вези са заразом и када се освестимо, може се десити да будемо окружени великим бројем миграната који су ушли  у нашу земљу без докумената, а који не могу даље у Европску унију.

Држава Србија би морала да помогне Грчкој и пошаље војску и све што је неопходно, попут других европских држава које делују у оквиру европских војних снага Фронтекс. Заштита  Грчке границе је од великог значаја за Србију али и друге европске земље.

У Суботици градоначелник Богдан Лабан контролише све, од медија до запослених у јавним установама, што се јасно видело у понашању градских инспектора према активистима Двери. Бојкот избора на свим нивоима је једини начин да и њега и Вучића пошаљемо у политичку историју.

Позивам све грађане Суботице да се ослободе страха и узму свој живот у своје руке. Нема услова за одржавање регуларних избора, а свакако је и пандемија коронавируса ограничавајући фактор. Заиста се надам да власт неће злоупотребљавати своју моћ и да се неће поигравати са ванредним стањем у држави“, рекао је Мартић.

Суботичке Двери позвале су грађане да се, како је наведено, заједнички побринемо да не буде панике у вези коронавируса, да се испомажемо међусобно, јер смо упућени једни на друге, а досадашња пракса нам казује да не  можемо нажалост ништа озбиљно очекивати од локалне и државне власти.

 

Извор: Слободна Суботица