Пре пар дана, тачније 23. 04. 2021. године, градоначелник Стеван Бакић је у Новом Саду потписао уговор о добијању 20 милиона динара од Покрајинске администрације на име уређења атарских путева у Суботици. Тада су сви локални медији а и сам градски портал то пренели као веома важну вест и као један од успеха градоначелника Стеван Бакића у привлачењу средстава са других нивоа власти.

       Међутим нико од локалних портала није пренео вест да је 10. 05. 2021. наш стари знанац фирма Екстра-Ауто Транспорт д.о.о. добила још једну јавну набавку за уређење атарских путева на територији града Суботице у износу од 39,978600.00  милиона динара са пдв-ом, од предвиђених 40 милиона.

Пре пар година Двери из Суботице су баш указивали на сумњиву јавну набавку у извођењу истог извођача радова, када је Град експериментално потрошио шест, седам пута више пара јер се у кухињи СНС-а креирала идеја да се уређење атарских путева ради са методом цементне стабилизације. После три месеца су се појавиле рупе на истом том путу а нико није одговарао за, просто речено, бачене паре.

То није сметало локалној власти да исту ту фирму уведе и у наредне послове, тако да од тада изводе многе радове у Суботици: зимско одржавање путева већ пар година за редом, атарске путеве, уређење канала. То чине само ако су јавне набаке већег износа.

Да садашња власт има жељу да нешто уради и направи отклон од сумњивих послова који су се радили за време бившег градоначелника Богдана Лабана она би променила и кадрове који раде на смишљеном расписивању јавних набавки. Тада би јавна набавка била направљена тако да омогућава конкуренцију и транспарентност и да посао стварно добије најбоља понуда од више њих и у смислу цене и квалитета извођења радова а не као сада а и много пута пре, само једна понуда. Војвођанско истраживачко-аналитички центар „Voice“ је већ писао о повезаности фирме Екстра Ауто Транспорт са добијањем послова у Војводини, а све у спрези са локалним властима и СНС-ом.

Ова садашња локална власт је власт континуитета пљачкања грађана Суботице. То се види на примеру сваке јавне набавке. Двери их, уз помоћ малобројних слободних медија, објављују како грађани не би остали у заблуди да ова власт чини нешто добро за грађане Суботице.

 

 

ГрО Двери Суботица

*Извор: gradsubotica.co.rs