Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Subotice: Bojkot!

Pozivamo sve građane Subotice da ostanu kući i da ne izlaze na Labanove i Pastorove izbore za savete mesnih zajednica

Izlaskom na izbore za savete mesnih zajednica, najavljene za naredni vikend, samo bi dali podršku politici koju vode SNS i njihove sluge. Ta politika nije donela građanima Subotice ništa dobro. Na političku scenu su stupili polupismenost, primitivizam, bahatost, bezobzirnost , kriminal i lopovluk neviđenih razmera.


Donela je zatvaranje Mesnih zajednica, koje pod ovom lokalnom vlašću nikad nisu bile  u goroj situaciji. Mnoge nemaju ni sekretara, a aktivnosti su svedene na podelu hrane iz narodne kuhinje. Stanovnik mesne zajednice je izgubio pravo da predlaže i razmatra šta je na opštu korist njegovu i njegovih sugrađana. Laban i ekipa oko njega odlučuju i koji će se put asfaltirati i koja mesna zajednica renovirati. Sve je centralizovano, tako da običan građanin nema mogućnost da bilo šta odlučuje. Izlaskom na ove izbore za savete mesnih zajednica, birač bi samo dao podršku politici koja je u prethodnom periodu sve učinila da ga unizi i zloupotrebi.


Mesne zajednice su zapuštene manje ili više, ali bez izuzetka. Stari Žednik nema ni jedan kontejner za smeće, nema vetrozaštitni pojas, a autobuska stanica zapuštena i oronula i ako se u budžetu grada ogromna sredstva troše za ove namene. Bajmočani rade u susednoj Mađarskoj i svakodnevno prelaze granicu da bi zaradili za život, jer lokalna vlast ni po pitanju ravnomernog razvoja svih mesnih zajednica nije učinila ništa. Da su se manje „ugrađivali“ u infrastrukturne poslove mogli su strane kompanije da dovedu i u Bajmok, Čantavir, Žednik pa da se i te mesne zajednice razvijaju, a meštani da rade i stvaraju u svom mestu. Gradske mesne zajednice, koje nikad nisu bile prljavije i zapuštenije, plivaju u vodi i pri malo jačoj kiši, a jezera poput onog u Jasenovačkoj ulici samo su još jedan dokaz nebrige i nesposobnosti onih na vlasti.


Dečija igrališta za najmlađe i najvažnije stanovnike niko nije ni pokušao da uredi, pa ni da pokosi travu. Kanalizacija , asfalt i vodovod mnogim našim sugrađanima su još uvek nedostupni u 21 veku. Naši sugrađani koji žive u tim mesnim zajednicama najbolje znaju šta je najhitnije i najpotrebnije, ali oni su vlastima važni samo kao puki glasač, bez prava da razmišlja svojom glavom.


Dveri Subotice smatraju da treba da se svi zajedno najpre izborimo za slobodne i poštene izbore, jer će tada ova nakaradna politika doživeti svoj konačni poraz. Nijednim svojim činom i delom aktuelna vlast nije okrenuta meštanima mesnih zajednica već isključivo uskom i ličnom interesu onih pojedinaca na vlasti.


Zato Dveri Subotice bojkotuju izlazak na Labanove i Pastorove Izbore za mesne zajednice i pozivamo sve građane da to učine.GrO Dveri Subotica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: