Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Subotice: Bojkot izbora za savete mesnih zajednica

Na raspisane izbore za savete mesnih zajednice na teritoriji grada Subotice kao i na bilo koje druge izbore, Srpski pokret Dveri u Subotici neće izaći, pod ovakvim medijskim i drugim uslovima. Uostalom, to je u skladu i sa odlukom Saveza za Srbiju (čiji smo član) i dela opozicije da se bojkotuju svi izbori pod ovakvim izbornim uslovima, koji su sve drugo samo ne uslovi za poštene i fer izbore. Smatramo da si izbori u sadašnjem trenutku i pod ovakvim uslovima potpuno nelegitimni.

Dveri u Subotici smatraju da se izbori u novonastaloj situaciji trebaju odložiti za vreme posle redovnih lokalnih izbora, a koji bi trebalo da se održe u potpuno u drugačijoj atmosferi, gde bi bili slobodni mediji, sređeni birački spiskovi i sl. Posle tako održanih lokalnih izbora, lokalna vlast bi raspisala izbore za savete mesnih zajednica. Na tako i tada raspisane izbore za savete mesnih zajednice Dveri bi izašle i predstavile se građanima sa svojim programom.


Ono što bi Dveri ponudile dijametralno je suprotno od onoga što sadašnja lokalna vlast nudi. Sadašnja vlast je građanima ponudila oduzimanje prava da odlučuju o svemu u mesnim zajednicama gde žive. U mnogim mesnim zajednicama su ukinuli sekretare i rad u mesnim zajednicama se sveo na par sati nedeljno . Građani nemaju mogućnost da utiču šta će se raditi u njihovim mesnim zajednicama i šta su prioriteti. Uzurpirani su i centralizovani svi radovi i odluke. Građani su svedeni samo na glasačko telo, a njihova prava pogažena.


Dveri se zalažu da se izvrši decentralizacija i racionalizacija zaposlenih u gradskoj upravi, da se usluge uslužnog centra omoguće građanima i po mesnim zajednicama, da se vrate sekretari i redovno radno vreme kancelarija M.Z., da se omogući demokratija građana i da se sami građani pitaju, o svim bitnim odlukama za njihovu M.Z. , preko saveta i zborova u mesnim zajednicama, da odlučuju o prioritetima izvođenja radova u svojim mesnim zajednicama, da se omogući tešnja saradnja mesnih zajednica i svih javnih službi i preduzeća.


 

Izvor: Grad Subotica

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: