Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Subotice: Kraduckanje ili organizovani kriminal?

Dveri Subotice žele da svojim pisanjem građane Subotice upoznaju sa zloupotrebama čelnika grada i direktora Javnih preduzeća. Nadamo se da će uskoro doći dan kad će svi oni koji su smišljali i izvodili ove zloupotrebe biti zakonski procesuirani.

Dana 28.09.2018 je raspisana javna nabavka od strane JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje „Održavanje saobraćajnica u zimskom periodu u Subotici – zimska služba“, broj javne nabavke II-404-1-29/2018.


Na javnu nabavku su se pojavile dve grupe ponuđača-konzorcijuma, sa jedne strane subotička preduzeća „Dunav coop“ d.o.o. i „Terax niskogradnja“ d.o.o. a sa druge strane konzorcijum sastavljen od „Extra-Auto Transport“ d.o.o. iz Vrbasa, „LM Komerc“ d.o.o. iz Obrenovca i „Molimentum“ d.o.o. iz Kule.


Posle zasedanja komisija je donela odluku da se subotički konzorcijum izbaci iz posla zbog 9 radnika koji su primljeni na određeno radno vreme i kojima će ugovor isteći pre završetka tendera i drugi razlog se navodi da bankarska garancija nije u redu odnosno da je fotokopija.


Dveri Subotice izražavaju veliku sumnju u odluku tenderske komisije. Da napomenemo da su subotičke firme dale ponudu koja je 12 miliona dinara manja (bez PDV-a) od izabrane ponude. Da se JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje rukovodilo interesima grada, tada bi se postupak javne nabavke prekinuo od strane naručioca koji to može da uradi u svakom momentu.


 Dveri Subotice su već pisale o tenderu za održavanje atarskih puteva gde smo jasno stavili do znanja da se tehnika cementne stabilizacije koja se primenila samo iskoristila za izvlačenje para iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. Na tom tender je isto preduzeće „Extra-Auto Transport“ d.o.o. korišćeno kao i u ovom tender za Održavanje saobraćajnica u zimskom periodu. Smislili su načine da po istoj uhodanoj šemi rade, pri tome da imaju zakonske utemeljene odluke komisije koje su možda i utemeljene, ali nisu u interesu grada. Svi oni su akteri koji svojim odlukama nanose finansijsku štetu gradu i smatramo da se ovaj tender treba poništiti i da kriminalistička policija proveri svu dokumentaciju u vezi sa tenderom.


Dveri Subotice žele da svojim pisanjem građane Subotice upoznaju sa zloupotrebama čelnika grada i direktora Javnih preduzeća. Nadamo se da će uskoro doći dan kad će svi oni koji su smišljali i izvodili ove zloupotrebe biti zakonski procesuirani.GrO Dveri Subotica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: