Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Trovanje dece hranom – odraz naprednjačke bahatosti i nestručnosti

Zahtevamo od predsednika opštine Zvezdara Miloša Ignjatovića hitnu reakciju povodom ovog incidenta i smenu Branislava Paunovića sa mesta člana Veća.

Juče je gradom odjeknula vest da je došlo do trovanja hranom većeg broja dece koja pohađaju nekoliko beogradskih osnovnih škola. Ono što je karakteristično za ovaj slučaj jeste da sve škole u kojima je došlo do trovanja dece hranom snabdeva ista firma „Ketering end bejk“.


Nažalost, karakteristično je i to da je vlasnik i odgovorno lice ove firme, Branislav Paunović, inače kadar SNS, ujedno i visoki opštinski funkcioner u opštini Zvezdara, tj. član opštinskog Veća.


Kako je došlo do toga da funkcioneri po nepisanom pravilu budu i „uspešni biznismeni“, i da njihove firme dobijaju unosne poslove sa državnim preduzećima i ustanovama jeste veoma važna i bitna tema, ali se ovom prilikom nećemo detaljnije time baviti.


Međutim, kao organizacija koja se zalaže za zdravlje i bezbednost svih naših građana, a posebno dece i omladine, zahtevamo od predsednika opštine Zvezdara Miloša Ignjatovića hitnu reakciju povodom ovog incidenta i smenu Branislava Paunovića sa mesta člana Veća.


Takođe, zahtevamo i hitno preispitivanje svih ugovora koje je grad sklopio sa firmama za dostavu hrane školskim ustanovama, kao i uvođenje dodatnih mera u cilju prevencije i sprečavanja mogućnosti da se ovakvi slučajevi bilo kada ponove.


Ukoliko ne dođe do smene odgovornog lica, smatraćemo da aktuelna gradska i opštinska vlast, na čelu sa SNS, podržava i štiti lica koja svojim (ne)činjenjem nanose nenadoknadivu štetu ovom društvu.


 


Informativna služba OO Dveri Zvezdara


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: