Ова мала општина препуна је малверзација, незаконитости и злоупотреба, али владајућа већина ипак о(п)стаје. Сви који су битни за опстанак владајуће коалиције у градиштанској општини, задовољили су своје апетите тако што су добили добар посао или “тезгу”. Председник општине Драган Милић зна да награди и подршку и лојалност.

       Али, није то најгоре, јер је јавна тајна да одборници и понеки чланови Већа у Градишту своје услуге у Скупштини понекад и наплаћују. Иако има вишка радника у општинским службама, мали локални моћници без проблема запошљавају чланове својих породица и рођаке.

Главни кадровик је шефица одборничке групе СНС у Великом Градишту Зорица Младеновић. Да би политички некако опстала у овом несигурном времену, с обзиром да као и скоро сваки СНС кадар има завршену само основну школу и курс преводиоца, черупа због тога ионако скроман општински буџет. У Великом Градишту, заправо, најбоље ради партијска бувља пијаца.

Младеновићка је прво запослила ћерку преко Небојше Стефановића и Хркаловићке, а супруга са завршеном гимназијом поставила за шефа Водовода, након чега је њен супруг Жељко који је добио на изборима за МЗ Велико Градиште, где су од од преко 3.000 бирача гласало једва 200, ангажује своју супругу Зорицу да продаје места за вашар а за контролоре поставља своје пријатеље. Све се то ове године и одразило на томе да никада гори вашар у Великом Градишту, због папрено скупих места, није био.

Иначе, широј јавности у овој маленој подунавској општини, Зорица је веома добро позната због свог занимљивог хобија – честог мењања странака. За својих 10 година од како је одборник ниједном није изашла за скупштинску говорницу.

Такође, њен супруг Жељко, поред тога што је шеф Водовода, отворио је и своју приватну стаклорезачку радњу у локалу, како то обично у пракси бива, који се налази на општинском плацу који су узели у закуп, и то по веома повољној цени, а локал је ноћу осветљен рефлектором који је прикачен на јавну расвету, коју, наравно, плаћају грађани Великог Градишта.

Као и у већини места у Србији, тако је и у овој малој подунавској општини ово профил једног просечног шефа одборничке групе Српске напредне странке. Ако је Зорица Младеновић један од најбољих кадрова Српске напредне странке у Великом Градишту, с обзиром да је шеф одборничке групе, какви ли су онда остали кадрови?

 

ОО Двери Велико Градиште

Извор фотографије: Wikipedia