Почетком прошле године, упозоравали смо јавност да актуелни режим планира да на целој територији Браничевског округа насели  мигранте и тачно годину дана касније, то се десило на 8. седници Скупштине општине Велико Градиште.

       Наиме, на 8. седници Скупштине општине Велико Градиште која је одржана 19. јула 2021. године, у сали Културног центра “Властимир Павловић Царевац“, СНС одборници владајуће коалиције су, након противљења 2 одборника опозиције једногласно усвојили одлуку о усвајању Локалног акционог плана за унапређење положаја избеглица, интерно расељених лица, повратника по основу Споразума о реадмисији, тражилаца азила и миграната у потреби без утврђеног статуса на територији општине Велико Градиште у периоду 2021. – 2025. године.

Подсетимо, почетком прошле године, упозоравали смо јавност да држава Србија планира да на територији Браничевског округа и широм Србије насели одређени број миграната, али на бурну реакцију јавности и у време пандемије од тога се одустало, до сада!

Питамо одборнике из редова власти како ћете ову срамну одлуку објаснити својим комшијама, својој родбини, суграђанима, својим бирачима, ако мигранти почну да врше кривична дела?

Ми из Српског покрета Двери упозоравамо актуелни режим и њихове експоненте  на локалном нивоу који усвајају овакве неразумне одлуке да ће уследити разни видови грађанске непослушности и да ће због оваквих одлука бити  поднете кривичне пријаве, а такође биће урађена ревизија сваког штетног спораума и одлука као што је ова у виду Локалног акционог плана.

Србија има довољно својих српских избеглица  којима још није решен стамбени статус, немају  чак ни документа, право на здравствену и социјалну заштиту, немају основне услове за живот, постали су невидљиви у својој матичној држави, а чак и децу у вртиће не могу да упишу.

Уместо оваквих локалних акционих планова треба решавати статус наших расељених из бивших република СФРЈ и из АП Косово и Метохија и то би била једина праведна одлука.

[ngg src=“galleries“ ids=“446″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Двери Велико Градиште