ГрО Српског покрета Двери у Врању подржава сваки вид мирних протеста грађана против увођења “ковид пропусница”.

       Став Српског покрета Двери по питању вакцинације је јасан. Ми се не противимо вакцинацији, али се децидно противимо било каквој врсти директне или индиректне присилне вакцинације.

Такође се противимо дискриминацији било које врсте и поделама грађана на вакцинисане и невакцинисане.

Државни врх у потпуности је изгубио поверење грађана, па половина њих одбија да прими вакцину јер верује да је било шта што им препоручи ова власт много опасније по њихово здравље и безбедност од било какве болести.

У немогућности да утиче на грађане, ни политички ни преко струке, криминализована власт прибегава репресивним мерама и продубљује поделе у друштву, прво кроз ограничења невакцинисаним грађанима да се слободно крећу и бораве у кафићима и ресторанима након 22 часа, а затим и селективним увођењем мера.

Не важи, наиме, мера забране за све објекте који окупљају већи број грађана, већ само за угоститељске објекте.

Шта је са кладионицама, тржним центрима, супермаркетима, спортским халама…? Да не говоримо о томе да у већину угоститељских објеката који су у власништву људи блиских режиму, криминалним круговима, па и полицији, никаква инспекција не сме да привири, и да они раде неометано без икаквих рестрикција.

Јасно је ко стоји иза свих забрана и мера као налогодавац, јер је председник Александар Вучић изјавио да би се он залагао за обавезну вакцинацију да није Устава.

На његову жалост, Устав постоји, а он је у обавези, не само да га поштује, већ и да га штити.

Српски покрет Двери неће активно учествовати у организацији протеста, јер они не треба да буду у служби дневне политике, већ одраз жеље за слободом и поштовањем Устава грађана Србије.

Остављамо нашим члановима и симпатизерима слободу да протестима присуствују ако то желе, јер је и циљ самих протеста борба за људска права и слободе.

 

Инфо служба ГрО Двери у Врању