Dveri Vranje: Pozivavamo Uniju žena SNS da stane u odbranu Marije Lukić

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju izdala je saopštenje u kome „poziva članice Unije žena SNS iz Vranja i Bujanovca, koje su junački stale u odbranu novinarke koju je na tviteru uvredio glumac Sergej Trifunović, da pokažu istu dozu srčanosti i solidarnosti i da stanu u zaštitu Marije Lukić iz Brusa, koja je preživela mnogo veći pakao i maltretiranje od strane predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića, nego što je jedna uvreda na tviteru“.

„Pozivamo gospođe Danijelu Milosavljević i Ljiljanu Antić iz Vranja, kao i Lidiju Janjić iz Bujanovca, da osude ponašanje Milutina Jeličića, i podsećamo ih na njihove reči da žele pristojnu Srbiju, a ne onu u kojoj žene vređaju i ponižavaju“, kaže se u saopštenju.


Doduše, piše u saopštenju Dveri, da je „svaka od njih naglasila da osuđuje vređanje žena koje podržavaju politiku Aleksandra Vučića, pa postavlja se pitanje, da li je za njih sasvim prihvatljivo ponižavanje i vređanje žena koje nisu članice SNS?“


„Ili možda smatraju da je strašnije uvrediti nekoga preko tvitera, nego seksualno uznemiravati, napastvovati i ucenjivati ženu, preteći joj ugrožavanjem životne egzistencije nje i njene porodice? Potpuno smo svesni da vi ne biste stali u odbranu ni uvređene novinarke, da za to nije stigla direktiva iz vrha stranke, tako da nas vaše ćutanje nimalo ne iznenađuje“, navodi se u saopštenju.


Ali, ovo je, dodaje se, jedan od par trenutaka u životu kada se čoveku (ili ženi) ukaže prilika da pokaže da ima kičmu, srce, savest, moral i dostojanstvo.


„Pobedite svoj strah od velikog vođe i istupite javno u zaštitu prave žrtve nasilja nad ženama, ili ostanite stranačke poslušnice i živite sa tim na savesti. Želimo vam srećan 8. mart, uz najiskreniju želju da ni vi, ni jednoga dana vaše ćerke, nećete doživeti da vam sudbinu kroji neki Jutka“, zaključuje se u saopštenju Dveri.

 


Izvor: JugMedia.rs