Dveri Vranje: Pukotine na kraju tunela

Neverovatnom medijskom kampanjom i manipulacijama režimskih medija pod kontrolom SNS-a, građanima Srbije izgradnja Koridora 10 predstavljena je, u najmanju ruku, kao zadužbina Aleksandra Vučića lično i njegov poklon srpskom narodu.

Čak je na ulazu u tunel postavljen baner sa slikom predsednika i njegovog kompanjona Milorada Dodika i natpisom „Svetlost na kraju tunela“. Valjda su naprednjaci smatrali da ne ide da predsednik bude sam, a da bi fotografije Ane Brnabić ili Zorane Mihajlović previše ometale vozače.


Ono malo građana Srbije koji znaju da saberu dva i dva, a još uvek nisu pobegli u inostranstvo, razume da je auto-put pravljen parama iz budžeta svih građana, a ne iz kase SNS-a, kao i da održavanje plaćaju građani kroz naplatu putarina. Naplaćuju ih, naravno SNS vojnici, zapošljeni na naplati putarina netransparentno, bez ikakvog konkursa i kriterijuma. A te putarine, ionako bezobrazno visoke, od avgusta meseca poskupeće za još 12%. Istoga dana kada smo primili tu vest, saznali smo da se na najnovijem delu auto-puta, puštenom u rad pre jedva mesec dana, već pojavljuju ozbiljne pukotine.


Sa jedne strane imamo informaciju da je auto-put pod garancijom i da će saniranje ići na teret izvođača radova, sa druge strane objašnjenje da cena putarina skače zbog nedostatka sredstava za održavanje tolikih kilometara auto-puta, koje nam je napravio i poklonio Aleksandar Vučić. Neko ovde laže, a obe informacije dolaze iz istog (SNS) izvora, pa je očigledno ko je taj neko.


Ostaje kao pitanje bez odgovora, zbog čega Srbija, koja je u poslednjih 20-tak godina prepisala silne besmislene zakone od država Evropske Unije, ne prepiše i sistem naplate putarina putem vinjeta. Taj sistem naplate je mnogo povoljniji za građane, ali odavno smo navikli da se ova vlast ne obazire previše na to šta je u interesu njenih građana.


Koridor 10 nije finansirala Srpska napredna stranka, kao što bi se moglo zaključiti iz njihove propagande, ali sa njom ima mnogo toga zajedničkog. Napravili su ga stranci, izgrađen je na lošim temeljima, građani plaćaju njegovo održavanje, počeo je da puca po šavovima i veoma je opasan.


Kvalitet auto-puta ne treba da nas čudi, budući da su stručnjaci SNS-a sa lažnim diplomama na rukovodećim mestima, dok fizičke radove izvode oni koji su teškom mukom završili državne fakultete, ali nemaju posla u struci. Kvalitet će doći tek kada uloge budu zamenjene. Kada se lažni SNS doktori  pošalju na prinudne radove, a stručni ljudi postave na njihova mesta.


Srpski pokret Dveri će, nakon sve izglednijeg pada sa vlasti režima Aleksandra Vučića, postaviti kao jedan od prioriteta ispitivanje svih zloupotreba i manipulacija prilikom izgradnje Koridora 10 i zapošljavanja radnika na naplati putarina, utvrditi realno stanje po pitanju kvaliteta i bezbednosti, i naravno, vratiti cene putarina na razuman nivo.


 

GrO Dveri u Vranju

Izvor: Vranjske.rs