Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Vranje: Zabraniti „Dane kapetana Lešija“

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju traži od vlasti u Srbiji da zabrani održavanje manifestacije “Dani Kapetana Lešija” koja će biti organizovana i ove godine u čast Ridvana Ćazimija, jednog od komandanata terorističke “Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca”.

Sramno je i nedopustivo da se na teritoriji države Srbije slavi i veliča čovek koji je predvodio oružanu pobunu Albanaca na jugu Srbije. Još poraznija je činjenica da ovu “manifestaciju”, zapravo, promociju albanskog separatizma i stvaranja Velike Albanije, podržava lokalna vlast u Bujanovcu.


“Dani Kapetana Lešija”, ukoliko budu održani, biće nova provokacija srpskog naroda koji živi na ovim prostorima. Ukoliko vlast dopusti da se ona održi, biće to još jedan poraz države Srbije ali i dokaz da Aleksandar Vučić nije sposoban da zaštiti ne samo interese Srba na Kosovu, već i srpskog naroda u Srbiji.


Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri podseća da je nedavno u Bujanovcu zabranjena projekcija filma „Balkanska međa“, pod obrazloženjem da „može da podigne međunacionalne tenzije“ i da nikakve reakcije vlasti nije bilo.


 

GrO Dveri Vranje


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: