Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Zvezdara: Da se vrate nadležnosti gradskim opštinama

Godinama unazad, opštinska vlast, na sve kritike, predloge ili bilo kakve sugestije od strane opozicije, kao jedini odgovor u tom smislu, u devedeset posto slučajeva, koristi čuvenu rečenicu: „Nismo nadležni“.

Ta formulacija je uveliko postala alibi za njihovu inertnost, nerad ili u krajnjem, nezainteresovanost za rešavanje bilo kog problema na opštini Zvezdara. Situacija nije sretnija ni na područjima drugih gradskih opština.


Gradska veća, uprave ili bilo kakve pozicije, da li čisto političke, s jedne strane ili pak vezane za neke od usko stručnih oblasti, kao da služe isključivo za uhlebljenje ljudi bliskih vlastima, a ne konkretnom rešavanju mnoštva problema s kojim se građani, barem na lokalnom nivou, gotovo svakodnevno suočavaju.


Ovaj problem, naravno, nije moguće rešiti sa nivoa gradske opštine. No,  situacija u kojoj vlast, na svim nivoima: opštinskom, gradskom, republičkom, čine iste političke organizacije, pod patronatom SNS-a, govori nam da oni ni ne žele da reše taj problem, s jedne strane iz malopre pomenutih razloga, a s druge, zbog činjenice da iz njihove perspektive i gledanja na društveni i politički život uopšte, sve mora biti strogo centralizovano. I to je jasna stvar.


Međutim, svi se dobro sećamo situacije, dok je Srpska napredna stranka bila u opoziciji i njihovog čuvenog stava, pa u krajnjem i obećanja, da promenom vlasti i na lokalnom nivou, nužno mora doći do bolje realizacije svih zacrtanih projekata, kao i rešavanja svih problema, jer je , navodno, mnogo lakše ostvariti saradnju i sa gradskom i sa republičkom vlašću, ukoliko svi činioci vlasti, na svim nivoima, pripadaju istoj političkoj partiji.


To je samo jedna u nizu prevara i lažnih obećanja SNS-a, a da stvari budu gore, svi oni,  ne da se i ne trude da ostvare bilo kakav boljitak za građane opštine, kojom rukovode, time što će od svojih stranačkih kolega i prijatelja, dobiti neke ustupke i stvoriti veće mogućnosti za sprovođenje bilo kog konkretnog projekta koji bi pomogao građanima, već se bave isključivo ostvarenjem sopstvenih, ličnih interesa.


Opšti interes, barem i u najmanjem obliku, za njih ne postoji, niti predstavlja relevantni parametar po kome bi vršili, a potom i cenili svoj (ne)rad. Stoga, kao prva u nizu tačaka programa Opštinske organizacije Zvezdara Srpskog pokreta Dveri, oduvek je bila ta: „Da se vrate nadležnosti gradskim opštinama“, jer pre ozbiljnog bavljenja lokalnom politikom i lokalnim temama u ovom gradu, prvo moramo rešiti to pitanje, pitanje nadležnosti.

 


OO Dveri Zvezdara


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: