Epidemija preti Rušnju

Srpski pokret Dveri upozorava gradske čelnike, nadležne inspekcije, i odgovorne u JKP „Beogradska čistoća“, da su zbog nove odluke o upravljanju otpadom, koje se od kraja novembra sprovode u čukaričkom naselju Rušanj, ugroženi bezbednost i zdravlje žitelja ovog naselja.

Naime, 15. i 16. novembra radnici „Gradske čistoće“, su u prepodnevnim časovima išli od kuće do kuće i sa vlasnicima objekata potpisivali ugovore o odnošenju smeća i na licu mesta im uz revers isporučivali odgovarajuću kantu. 


Mnogi žitelji nisu bili u svojim domovima i zbog toga nisu dobili kante za odlaganje otpada.
 Nakon nekoliko dana,  svi kontejneri iz naselja su uklonjeni, čak i oni ispred javnih ustanova, škole,  vrtića i ambulante, te su građani koji su ostali bez mesta za odlaganje otpada, počeli isti u kesama da kače po kapijama , a neki i da odlažu na lokacijama na kojima su se ranije nalazili kontejneri.


 Radnici „Gradske čistoće“ ne odnose smeće onih građana koji nemaju kante, to smeće se gomila, a naselju preti epidemiji, jer psi i mačke raznose smeće po celom naselju.


Građani Rušnja ukazali su na to da su radnici „Gradske čistoće“ odokativnom metodom utvrđivali površinu stambenih objekata i buduću obavezu za plaćanje, bez ikakvog uvida u rešenja Poreske uprave, što ostavlja mogućnost zloupotreba i korupcije.


Postavljamo opravdano pitanje, da li na isti način gradska vlast upravlja svim komunalnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač, bez jasnog plana, kršenjem prava građana?


Pozivamo nadležne,  da odmah izađu na teren, uklone nagomilano smeće i deponije i omoguće građanima elementarne uslove za život.OO Dveri Čukarica