Gradonačelniče, ne obmanjujte ljude

Dveri i ja lično sam postavio pitanja gradonačelniku na koja ne dobijamo odgovore. Pitanja se odnose na gradonačelnikov rad, a ne na privatan život ili porodicu, kao što Milun Todorović neprestano obmanjuje javnost.

Pitanja se tiču od radova na nadvožnjaku koji ugrožavaju život Čačana, objektu Sutjeska koji je primer urbanističko-korupciono-kriminalanog ponašanja, FK Borac koji je primer nenamensko-kriminalnog ponašanja i upravljanja budžetskim sredstvima, nenamenskog trošenja sredstava za prezentacije, hranu, kupovinu vozila i karata za filmove koji nisu snimljeni, novogodišnje jelke, do problema u nezakonitom postavljanju nestručnih partijskih kadrova po javnim preduzećima i ustanovama, i padanju tendera usled nestručnog raspisivanja i vođenja tih tendera.


Zbog nesavesnog ponašanja gradonačelnika, budžet grada je ugrožen, pa i samo funkcionisanje grada, jer je potcenio problem vraćanja sredstava roditeljima za decu u vrtiću od oko 400 miliona dinara, koji su napravili kadrovi SNS-a i njihovi koalicioni partneri zadnjih godina.


Šta je razlog ćutanja gradonačelnika Miluna Todorovića jasno nam je. Prosto nema odgovora ili su odgovori takvi da teraju na plač, poput onog da vlast mnogo radi i da je presrećan zbog „odliva mozgova iz Čačka, za početak u Beograd, a kasnije diljem Evrope i sveta“ ili da je Čačak zaslužio savremni bioskop, a koji će ustvari biti i mali i smešten u podrumu!?


Odavno nije bilo gradonačelnika koji je za tako kratko vreme napravio toliki haos i koji se ponašao na tako neodgovoran način, kao što to radi Milun Todorović!?


Milunu Todoroviću postavljam još jedno pitanje? Da li će njegov direktor Doma učenika, g.Zoran Lekić, koji je kačio neprilične slike golih devojaka na društvenim mrežama, i kao direktor jedne državne ustanove koja se bavi decom, ali i kao otac četvoro dece, snositi odgovornosti i koja će to odgovornost biti?


Ili ćete ga kao partijskog kadrovika zaštiti, bilo da mu date viši položaj, ili da ga ostavite na istom!? Pitanja se gomilaju, problemi narastaju, a gradonačelnik Milun Todorović ćuti.


 

Aleksandar Tanasković,

Šef odborničke grupe Dveri u Skupštini grada Čačka