Gradonačelnik nastavlja rasprodaju imovine Čačka

Na jučerašnjoj sednici skupštine grada posvećenoj raspravi o budžetu grada za 2019. godinu, odbornička grupa Dveri je zaključila sledeće:

  1. U budžetu nema predviđenih zapošljavanja 1000 ljudi.

Iznos sredstava koji se dobija iz poreza na zarade, kao najveće i najznačajnije budžetske stavke na strani prihoda, stagnira već 6 godina i suštinski se smanjuje i u 2019. godini.


Zato smatramo da statistika povećanja broja zaposlenih u Čačku je još jedna laž SNS-a i pokušaj prevare građana Čačka.


  1. Dozvoljeno je gradonačelniku da može da poveća budžetski deficit, odnosno da može da dodatno zaduži grad Čačak, izvan zakonski predviđenih 10%, gde bi ta zaduženja vraćale sledeće generacije Čačana, a posredno i da nas uvedu u dužničko ropstvo.


Smatramo da ovako neodgovoran odnos vlasti i gradonačelnika će dodatno urušiti ekonomksi sistem u Čačku i naterati još veći broj ljudi da pobegne iz Čačka.


  1. Nastavlja se rasprodaja imovine grada Čačka, u iznosu od oko 1 milion evra, po nepoznatim kriterijumima.


Ova gradska vlast na čelu sa Milunom Todorovićem je uradila nešto što niko nije. Oni su samo u 2018. godini rasprodali i raskrčmili 6 miliona evra vredne imovine grada Čačka, a u 2019. planiraju još dodatnih 1 milion evra. Gradonačelnik na to je imao samo nemušti odgovor da to radi neka „komisija“, koju je naravno on osnovao.


I dok svi gradovi u svetu se trude da imaju što veći iznos imovine, kako bi omogućili normalan i nesmetan razvoj tih gradova, Čačak lako rasprodaje svoju imovinu i polako ostaje bez mogućnosti da se razvija u budućnosti.


Odbornička grupa Dveri zaključuje da je budžet neodgovoran, potrošački, rasipnički i tajkunski. Naime, njegovom realizacijom korist imaju samo mala grupa vlasnika krupnog kapitala u Čačku, koja koristi resurse grada u svoju ličnu korist, a da ostali građani nemaju pri tome nikakvu korist ili interes.


Odbornička grupa Dveri ukazuje na vreme na svu pogubnost ove vlasti SNS-a i planiramo da organizujemo izložbu lažnih obećanja Miluna Todorovića. Stoga pozivamo građane da nam se pridruže i pomognu u zaustavljanju propasti Čačka.

 


GrO Dveri Čačak