Српски Покрет Двери - Лого
Search

„Од индустријског центра до ништавила, од раја до рупе!“ управо овако су нам сами Младеновчани, током јучерашњег разговора о проблемима са којима се сусрећу у свакодневном животу, описали услове живљења у овог приградској општини.

       Директно одговорнима Младеновчани сматрају СНС јер је за претходних десет година Младеновац пропустио све своје прилике за развој.

ОО Двери Младеновац је заједно са Радмилом Васић, председником Двери Београда разговарала данас са нашим суграђанима. Изнели смо аргументован став да може много боље да се организује функционисање у овој градској општини, да сигурно може да се реши криминал и корупција, бахато понашање, да људи могу да буду без страха којим СНС влада. Свим тим незаконитим радњама мора доћи крај а одговорни морају бити приведени правди. Правда је преко потребна свима, а то смо управо чули од грађана.

Иако су представници СНС непрекидно у кампањи и били су на терену у непосредној близини штанда Двери, одзив грађана на њиховом штанду је био слаб. То је добар знак да овој власти време истиче и ово је позив грађанима да се још више охрабре и да слободно, без страха, бирају нове људе на следећим изборима.

Навешћемо неколико крупних проблема у ГО Младеновац, који муче становнике ове београдске општине:

  1. Недостатак лекара – специјалиста. Недостаје: хирург, уролог, гастролог, недовољан је број гинеколога, неуропсихијатара а нема ни неуролога. Генерално, због пандемије је огроман мањак лекара па пацијенти са хроничним болестима не могу да изврше прегледе или добију рецепте, без чекања у дугим редовима. Младеновац има Дом здравља од преко 5000 м2, од којих је бар трећина празна а пацијенти са температуром који се тестирају на Ковид 19, од којих многи имају обострану упалу плућа, чекају у редовима напољу, по неколико сати и то минимално 2 дана.
  2. Недостатак радних места. Младеновац као некадашњи индустријски центар са затвореним фабрикама попут “Керамике Младеновац“, “Петра Драпшина“, “Југоазбеста“, “Прогреса“, данас нема новоотворених радних места. Између 10 и 15 хиљада радника сваки дан путује у Београд ради посла. Обећања бивше и садашње власти да ће довести „инвеститоре“ су само предизборна лаж. Компаније које су тражиле локације, неспособна општинска СНС власт отерала је у други град, да тамо развијају посао, иако Младеновцу недостају нова радна места. На тај начин је заустављено даље ширење производног погона у „Прогресу“ нпр.
  3. Лош превоз до Београда. Због поменутих радника, који свако јутро путују за Београд, студената, ђака, грађана који иду на специјалистичке прегледе, јутарње гужве у аутобусима за Београд су свакодневне. Незадовољство грађана због овог проблема је огромно. Увођењем редовних линија, које би директо из села возиле раднике за Београд, као и чешћих јутарњих полазака, овај проблеми би био решен.
  4. Нерешено водоснабдевање – неисправна пијаћа вода и недостатак воде је чест проблем са којима се Младеновац сусреће. У великом броју насеља вода је неупотребљива за пиће, да понекад не може да се сврста ни у техничку воду. Од обећаног водовода Макиш – Младеновац прошло је више деценија, а ми немамо конкретних података докле је тај пројекат стигао нити колика је реалност да се он заврши.

Да ли ће и у којој мери Младеновчани веровати празним обећањима СНС остаје да се види на следећим изборима. ОО Двери Младеновац ће у наредном периоду бити са својим комшијама и указивати им да проблеми могу и морају да се реше и да свакако град мора бити чистији, зеленији, лепши, безбеднији и перспективнији за сву нашу децу. Двери неће дозволити поделе и свађе међу колегама, комшијама, рођацима, а које СНС упорно изазива, ради опстанка на власти.

[ngg src=“galleries“ ids=“482″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Председник ОО Двери Младеновац

Саша Новаковић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: