Српски Покрет Двери - Лого
Search
GrO Dveri Niš o glasanju odbornika Dveri u skupštini Grada

Gradska organizacija Dveri Niš se ograđuje od glasanja odbornika Dveri u Skupštini Grada Niša, prof. Tomislava Petrovića, na sednici Skupštine Grada 22. juna 2018, na kojoj je većinom glasova usvojena odluka o besplatnom ustupanju svojinskih i upravljačkih prava niškog aerodroma sa Grada na Republiku.

Odbornik Dveri je uprkos jasnom stavu organa Pokreta i suprotno čvrstom stavu Gradske organizacije Dveri Niš da je odluka o prenosu prava na Aerodrom „Konstantin Veliki“ sa Grada na Republiku pogubna i skandalozna, na sednici Skupštine Grada najverovatnije ipak glasao za donošenje ove odluke.


Prof. Petrović je već mesecima bolestan i ne dolazi na sednice Skupštine Grada, i ostaje nejasno kako se na ovoj sednici pojavio i kako je uopšte glasao, s obzirom da nije konsultovao nikoga iz Gradske organizacije. Ako se utvrdi da je tačno da je glasao za, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.


Gradska organizacija Dveri Niš je svoj čvrst stav protiv poklanjanja Aerodroma jasno iskazala učestvovanjem članova Dveri Niš u svim protestima, akcijama, saopštenjima, kao i na okruglom stolu  protiv predaje Aerodroma, kako u građanskim protestima, tako i aktivnom ulogom u Udruženoj opoziciji Niša. Stoga se ograđujemo od postupka odbornika prof. Tomislava Petrovića kojim je načinjena šteta kako Gradskoj organizaciji Dveri Niš tako i građanima Niša, kojima se izvinjavamo – bez obzira što njegovo glasanje nije moglo presudno uticati na ukupnu odluku vladajuće većine.


 

Gradska organizacija Dveri Niš


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: