Градска организација Двери Пожаревац је поднела кривичну пријаву против директора ЈКП,,Водовод и канализација“ Пожаревац, Александра Димитријевића јер је свесно обмануо комисију.

       По закону о јавним предузећима члан 52 став 2 и 3 каже да исто лице не може два пута бити именовано за вршиоца дужности директора.
Ову незакониту радњу, на основу Закона о јавним предузећима, члан 52, став 1, 2 и 3 („Сл. гласник РС“, бр. 15/2016 и 88/2019) је спровео у два наврата обманувши оснивача- први пут када је по други пут постао, недозвољено, вршилац дужности директора ЈКП „Водовод и канализација“, а други пут при пријави на јавни конкурс за избор директора ЈКП „Водовод и канализација“.
 
Александар Димитријевић је свесно прећутао чињеницу да је у периоду 15. јун 2019- 14. јун 2020. године (наведена решења о првом именовању и разрешењу) био вршилац дужности директора ЈКП „Водовод и канализација“, као и да је био на другом мандату вршиоца дужности директора ЈКП „Водовод и канализација“ незаконито, због кршења одредби Закона о јавним предузећима, члан 52, став 1, 2 , 3.
[ngg src=“galleries“ ids=“383″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]
 
Тражимо да се хитно спроведе поступак утврђивања чињеница, јер је кривично дело несумњиво учињено, као и да се ставе ван снаге све одлуке које је Димитријевић донео након 14. јуна 2020. године.
 
 

ГрО Српског покрета Двери Пожаревац