IN MEMORIAM: Boško Mitić

Boško Mitić, patriota, dobrotvor i veliki prijatelj i zaštitnik Dveri, upokojio se, nakon duže bolesti, u Nirnbergu 25.05.2019. Po sopstvenoj želji, počiva u Srbiji, u selu svojih predaka.

Boško Mitić je rođen 30.11.1936. u Beogradu. Diplomirao je medicinu na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završio i specijalističke studije i postao hirurg. Od 1974. živi i radi sa suprugom Milicom u Nirnbergu. Bio je veoma aktivan u okupljanju intelektualaca u srpskoj dijaspori. Sa suprugom Milicom je organizovao brojne humanitzarne akcije  za  sunarodnike u Matici.


Veliku važnost imale su tribine i predavanja koja su organizovali u kontunuitetu, kako bi se u svetu čula istina o događajima u Srbiji, naročito u vreme eskalacije nasilja UČK na teritoriji Kosova i Metohije i NATO bombardovanja.


Pored Predraga Dragića Kijuka, koji je bio čest predavač na događajima koje su Mitići organizovali, gosti su bili osnivači Dveri Boško OBradović i Branimir Nešić, Duško Kulundžić, Rakitić, Dragaš i mnogi drugi. Nakon penzionisanja Boško Mitić se posvetio slikarstvu i imao je dve samostalne izložbe u nacionalnoj galeriji Srbije.


Info služba Dveri