Власт у Суботици заташкава ширење епидемије корона вируса, што је најважнији разлог да грађани не изађу на расписане изборе и 21. јуна остану код куће. Заташкавање истинитих информација грађанима Суботице од стране директора болнице, Слободана Пушкара и градоначелника Богдана Лабана је за сваку осуду.

     Зараза је ушла у здравствени систем и хара суботичком болницом. Пропуст у предузимању мера је очигледан, а надлежни сада покушавају да прикрију информације, јер су заокупљени кампањом за заказане лажне изборе за 21.06.2020. У центру градских дешавања су садашњи градоначелник Богдан Лабан и потенцијални кандидат за будућег градоначелника Балинт Пастор. Они синхронизовано пласирају неистине. Уместо да брину о заштити становништва и предузму одговорне мере које ће онемогућити и зауставити ширење заразе у суботичкој болници, надмећу се у својим лажним обећањима. Један нуди поплочавање града, а други европску перспективу са акцентом да је то борба против балканизације. Као да су грађани баш толико заборавни, па не знају да је претходних година баш ова коалиција довела град на најниже могуће гране.

Двери само желе да подсете грађане Суботице на оно што су чињенице. Да власт не преза ни од чега, па ни од тога да је спремна да здравље наших суграђана жртвује само да би заузела позиције у градској Скупштини.

Услова за одржавање заказаних избора нема, они су антиуставни, недемократски и здравствено небезбедни. То нам показује и нагли скок броја оболелих у данима иза нас. Нипошто није смело да се догоди да и здравствени радници у суботичкој болници оболе.

Грађанима поручујемо да се придржавају физичке дистанце и редовне хигијене и примењују све прописане мере, како не би себе и друге здравствено угрозили, јер је очигледно да се не могу ослонити на бригу државних органа. Они су у епицентар своје бриге ставили у изборну кампању а не у заштити грађана. Зато грађани имају могућност да их казне за такво понашање и бојкотују изборе.

 

ГрO Двери Суботица