Српски Покрет Двери - Лого
Search
Izjava Boška Obradovića u Ivanjici: Vladavina kupljenih diploma vodi nas u propast

Savez za Srbiju je pokrenuo talas ujedinjavanja opozicije i treba da ostanemo jedinstveni oko zaključaka Sporazuma sa narodom: ili će izbori biti fer i pošteni ili izbora neće biti

Povodom posete Ivanjici lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića, predsednika Srpskog pokreta Dveri, i Zorana Lutovca, predsednika Demokratske stranke, i razgovora sa tamošnjim Savezom za Srbiju – Ivanjica, Boško Obradović je izjavio sledeće: „Uskoro se navršava godinu dana od prvog predstavljanja Saveza za Srbiju. Sa formiranjem Saveza započeo je talas ukrupnjavanja opozicije i političkih promena u Srbiji. Razbijena glava i krvava košulja jednog od lidera Saveza Borka Stefanovića, koga su pokušali da ubiju kriminalci bliski vlastima u Kruševcu, pokrenula je građanske proteste širom Srbije, koji još uvek traju u Beogradu svake subote. Ono što je najvažnije jeste da ovaj posao normalizacije Srbije treba zajedničkim snagama da dovršimo do kraja.


Nema odstupanja od zahteva protesta za slobodom medija i fer i poštenim izborima. Ako izbori nisu takvi – onda ne treba ni da budu održani. Više puta smo rekli da mediji moraju biti slobodni za drugačije mišljenje i  sučeljavanje vlasti i opozicije minimum 6-9 meseci pre održavanja izbora na proleće iduće godine. Taj rok uskoro ističe i ako se ništa ne promeni izbore treba bojkotovati i do kraja dovesti u pitanje ovaj nakaradni, nedemokratski i lopovski režim.


Trenutna vladavina kupljenih diploma vodi državu u propast. Jer, ako je ministar policije i potpredsednik Vlade, i istovremeno šef Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti u Srbiji – falsifikovao svoju fakultetsku diplomu – ko će onda da se bori protiv nabujalog kriminala i korupcije u našem društvu i brine o bezbednosti države? Ako je zaista čisto i pošteno završio fakultet – zašto već tri nedelje Nebojša Stefanović ne sme da pokaže ni indeks ni diplomu?


Ovo je vlast koja rasprodaje i pljačka Srbiju: od Kosova i Metohije, preko aerodroma Beograd i PKB-a do RTB Bor i Komercijalne banke. Još samo Telekom i EPS nisu u rukama stranaca. Takvu vlast možemo zaustaviti samo nastavkom uličnih protesta. Oni ne mogu da pobede na slobodnim izborima. Ako ne bude uslova za fer i poštene izbore, onda na dan izbora treba organizovati velike narodne demonstracije i na taj način staviti do znanja vladajućem režimu da izborna krađa više neće proći“, naglasio je Obradović u svom izlaganju.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: