Српски Покрет Двери - Лого
Search
Izložba „Šest godina propadanja“ održana i u Lučanima

Nakon jučerašnjeg predstavljanja u Beogradu, Savez za Srbiju je danas i u Lučanima predstavio izložbu „Šest godina propadanja“.

Organizatori su položili panoe na kojima su prikazane afere aktuelne vlasti, negativni izveštaji Evropskog parlamenta, Svetske banke i Komisije Saveta Evrope koji se tiču stanja u pravosuđu, ekonomiji i medijima, kao i naslovne strane provladinih tabloida, na kojima se satanizuje opozicija.


Janko Veselinović, predsednik Pokreta za Preokret, istakao je da su i pored zabrane, izložbu juče održali ispred zgrade RTS u Beogradu i da ona na najbolji način prikazuje u kakvom medijskom mraku živimo.


„RTS kao javni servis prikriva istinu o stanju u Srbiji. Naša izložba prikazuje sve ono što je RTS sakrio. Prikazuje najviše cene goriva u Evropi, najniže plate i otete penzije. Ne može se istina sakriti večno“ – rekao je Veselinović.


Milan Radičević, nosilac liste Savez za Srbiju – Savez za Dragačevo istakao je da mu je drago biti domaćin jedne izložbe koja govori o svim temama o kojima se ne može čuti na velikim republičkim medijima.


„Ove trotoare bismo mogli upotpuniti i lažnim obećanjima lokalne vlasti, poput obećanja o vraćanju Osnovnog suda u Guču, o otvaranju 1000 novih radnih mesta, obećanja o rekonstrukciji i završetku hale u Lučanima i bazena, da će doći do ulaganja u poljoprivredu i drugih.“ – istakao je Radičević.


Boško Obradović, predsednik Dveri, je istakao da u Lučanima, paralelno sa izbornom kampanjom izborni štab Saveza za Srbiju evidentira sve izborne neregularnosti i da će po završetku izbora objaviti belu knjigu. On je pomenuo nekoliko stvari kao što je vršenje stranačke propagande o od strane državnih funkcionera i o trošku države, pritisak na opozicione kandidate za odbornike kroz aktivnosti kriminalnih struktura pod vođstvom Zorana Milojevića Zelje i zloupotreba javnih preduzeća.


„Ne samo da ćemo popisivati ove neregularnosti, već ćemo im se suprotstaviti i upravo je u tom smislu udruživanje imalo smisla jer se sada ne suprotstavljamo pojedinačno već zajedno.“ – rekao je Obradović.Pres-služba Saveza za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: