Jelena Vujanović u Šapcu poručila ženama iz SNS: Gluma i kukanje nisu politika

Ja sam odlučila da se bavim politikom i boriću se za ono u šta verujem ne očekujući sažaljenje samo zato što sam žena. Na ovom putu smo svi isti.

“Razmišljala sam kako da vas pozdravim. Da li sa: dobro veče potomci onih junaka sa Cera? Ili da vas pozdravim onako kako bi vas pozdravio ovaj čovek koji je na žalost naš predsednik – dobro veče fašisti, nasilnici, jurišnici”- rekla je Jelena Vujanović na početku govora na protestu 1 od 5 miliona u Šapcu.


Ona je istakla da je jedini razlog zašto predsednik države tako naziva ljude taj što imaju drugačije mišljenje od njegovog i dodala da se neće obraćati njemu već onima koji mu to dozvoljavaju svojom podrškom.


“Pitam one žene koje su nas dočekale ispred Skupštine grada u Beogradu: Kako vas, bre, nije sramota? Ako ste odlučile da se bavite politikom nemojte se baviti glumom onda. Ako ste odlučile da se borite za nenasilje nemojte onda urlati i gurati ljude. Ako ste odlučile, drage gospođe iz SNS, da se borite za ravnopravnost, pa zašto niste pozvale svoje muške kolege da stanu sa vama napolju? Zašto ste pristale da glumite živi zid tamo? Ako smo odlučile, ja prva, da se bavimo politikom onda smo u politici svi ravnopravni i onda ne možete urlati na ljude i ne očekivati reakciju, i očekivati sažaljenje zato što ste žena. Ja sam odlučila da se bavim politikom i boriću se za ono u šta verujem, ne očekujući sažaljenje zato što sam žena, jer to nije ispravno. Na ovom putu smo svi isti. Želim da im poručim da su baš one te koje održavaju ove nasilnike na vlasti i onog Jutku i Labana u Subotici i Babića, čiji snimak još nismo dobili sa naplatne rampe, pa gde su tu da se bore protiv nasilja? Da li se onda stvarno bore protiv nasilja ili su licemeri?” – istakla je Vujanović.


Ona je dodala da su mladi na protestu baš zbog Labana, Jutki i zbog ostalih koje postavljaju na čelo opština i koje premeštaju sa jednog mesta na drugo


“Zato jer ne želimo takvu Srbiju! Želimo normalnu Srbiju u kojoj ćemo moći da ostanemo, želimo normalnu Srbiju u kojoj ćemo na medijima moći da čujemo i drugačije mišljenje, želimo da svaki grad kao Šabac ima pravo da izabere vlast kakvu želi a ne da im nameću. Za takvu Srbiju se borim i za takvu ćemo 13. aprila doći zajedno u Beograd u 15č ispred Narodne skupštine da im poručimo – Dosta je bre više!” – rekla je ona na kraju.


 

Info služba Dveri