Jugoslav Kiprijanović u Šapcu: Pokazali smo da se ne bojimo

Predsednik GrO Dveri Beograd Jugoslav Kiprijanović govorio je na protestu u Šapcu povodom 6 meseci od početka protesta 1 od 5 miliona u Srbiji.

Kiprijanović je rekao da „ima veliku tremu“, jer su se i predstavnici vlasti pridružili protestu, s obzirom na to da su aktivisti SNS došli na protest i pištaljkama i drugim rekvizitima ometali govornike, a nisu izostavili ni niz najgorih uvreda koje su non-stop upućivali prisutnima.


„Nismo se mi ovde okupili da bi rušili vlast zbog vlasti, mi smo se okupili ovde jer se u ovoj državi više ne živi normalno. Sve ono što je nekada bilo normalno, postalo je nenormalno. Mi moramo tom ludilu jednom da stanemo na put. Ono što je veliki uspeh ovih šestomesečnih protesta jeste što smo pokazali da se ne bojimo, da se nećemo bojati i da ćemo izdržati do kraja. Srbija je ustala, nećemo dozvoliti da jedan diktatorski režim zaplaši svojim batinašima, vuvuzelama i kriminalcima“, istakao je on.


Kiprijanović je kazao da ovi protesti nisu samo protesti opozicije, već i studenata, običnih građana, ali i uglednih javnih ličnosti, lekara i profesora.


„Zato ja pozdravljam sve vas, slobodne Šapčane u ovom slobodnom gradu, koji ste uspeli da se oduprete ludilu, da pod jednim veliki pritiskom zadržite demokratsku vlast koja je legitimno na demokratskim izborima uspela da osvoji vlast u ovom gradu i da je zadrži i ja vam na tome odajem veliko priznanje“, rekao je Kiprijanović.


On je na kraju pozvao sve slobodne Šapčane da ne posustanu, jer je kraj ove vlasti blizu, jer da nisu uplašeni i da nije tako ne bi sve radili što danas rade.


 

Info služba Dveri