Српски Покрет Двери - Лого
Search
Jugoslav Kiprijanović: Vesić počinio urbicid u Beogradu

Savez za Srbiju Zvezdara održao je danas KZN ispred Opštine Zvezdara, a prisutni su držali transparent sa natpisom bojkot.

Potpredsednik Dveri Jugoslav Kiprijanović rekao je da je Vesić počinio „najozbiljniji urbicid“ u istoriji Beograda i da vlast ne vodi računa o interesima građana, nego su joj važni samo korupcija i lično bogaćenje.


„Gradski urbanista Marko Stojčić je čovek sa spornom diplomom. Naprednjački režim postavlja tako ucenjene ljude da potpisuju sporne dokumente. To im, međutim, neće pomoći da izbegnu odgovornost, jer će svi odgovarati za kriminal i korupciju“, rekao je Kiprijanović.


Radmila Vasić, odbornik Dveri na Zvezdari ukazala je na sporne tendere koje je opština Zvezdara ugovorila u prethodnom periodu. Ona je nabrojala nekoliko ozbiljnih tendera koji su dodeljeni zanatskim radnjama GZR „ZA-TiM“, SGZR „Jadran“ i  SGZR „Kolor“ i postavila pitanje kako zanatske radnje mogu da sprovode tako zahtevne građevinske radove.


„Ovo vam sve govorim iz razloga da su zanatske radnje, a ne ozbiljne građevinske firme dobile posao u malom vremenskom periodu  i da ukupan iznos tih radova iznosi 42.945.491 dinara. Specifično je kod svih ovih ugovora da nema bankarske garancije za vreme trajanja garantnog roka, da radove prima nestručna komisija, a ne komisija za tehnički prijem, da nadzor nema ulogu koju ima po zakonu jer nije obavezan na prijemu radova, pa zato imamo nekvalitetne radove koje ne traju ni dok majstori odu. Sve ove zanatske radnje registrovane su za malterisanje, postavljanje vodovodnih i kanalizacionih cevi i čak jedna za trgovinu na malo metalnom robom bojama staklom i kako uopšte jedna takva radnja može da se prijavi za izvođenje građevinskih radova“ rekla je Vasić.


 


OO Dveri Zvezdara


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: