Kad već SNS nema kadrove – imamo predlog kandidata za predsednika Skupštine GO Kostolac

Koliko je način bavljenja politikom Srpske napredne stranke neozbiljan, najbolje svedoči jučerašnja sednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, na kojoj nije izabran predsednik Skupštine, kao ni predsednik Gradske opštine, uprkos ogromnoj većini koju lista SNS – SPS ima u lokalnom parlamentu.

U kampanji za lokalne izbore ukazivali smo građanima Kostolca da ne treba da glasaju za  Aleksandra Vučića, koji im se smešio sa svih plakata i bilborda, jer on sigurno neće biti niti predsednik skupštine, niti predsednik opštine, već da utvrde kakve kandidate iz Kostolca vladajuća SNS nudi biračima.


Kako stvari stoje, koalicija SNS-SPS, nema koga da ponudi za pozicije predsednika Skupštine i predsednika Gradske opštine, pa je iz tog razloga sednica Skupštine Kostolca odložena za 14. februar.


Jučerašnja sednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, koja je prekinuta posle druge tačke dnevnog reda, kada se došlo do izbora predsednika skupštine, jer vladajuća većina nije uspela da predloži odgovarajućeg kandidata, samo dokazuje ono što su Dveri govorile građanima Kostolca pre izbora, a to je da Srpska napredna stranka nema nikakve kadrove na svojoj listi i da među 15 svojih odbornika nema kvalitetnog kandidata koji bi uspešno obavljao najodgovornije funkcije u Kostolcu.
Zato smo mi spremni da ponudimo „ruku spasa“ SNS-u i predlažemo odbornika Dveri, Milana Grubetića za predsednika Skupštine Gradske opštine Kostolac, koji svojim znanjem, radnim i političkim iskustvom predstavlja najbolje rešenje za ovu bitnu funkciju, a koja ne spada u izvršnu vlast.


Do pre samo dva dana Dveri nisu imale u planu da predlažu predsednika skupštine, ali kada je već odbornička grupa SNS – SPS sa 15 odbornika od maksimalnih 21,  u ozbiljnom problemu da izabere predsednika iz svojih redova, smatrali smo da je krajnje kolegijalno da pružimo „ruku spasa“ i nesebično damo naš predlog za predsednika Skupštine GO Kostolac.


Pošteno od strane Dveri, sada su SNS i SPS na potezu…


 


Opštinska organizacija Dveri u Kostolcu