Српски Покрет Двери - Лого
Search
Kome smeta zdrava poruka svilajnačkih Dverjana?

Nedavno je sa zida zgrade gde se nalaze prostorije Opštinske organizacije Dveri Svilajnac skinut natpis „Ne brže od života“, koju su postavili omladinci Dveri. Dveri ovu poruku šalju sa ciljem da sve ljubitelje dvotočkaša, ali i ostale učesnike u saobraćaju, pozove na sporiju i odgovornu vožnju u letnjem periodu, kada je nažalost veća opasnost od saobraćajnih nesreća, koje često imaju tragičan kraj.

Omladina Dveri je pokazala da se i sa malo uloženog truda i novca može efikasno poraditi na opštem javnom interesu, a cilj ove konkretne akcije je bio spašavanje ljudskih života. Za građane Svilajnca je veoma važno da se sazna ko je kriv za skidanje tog natpisa, kome to ljudski životi ne znače ništa.


Pomenuti natpis je, uz saglasnost komšija i vlasnika reklamne konstrukcije g-dina Mileta Jankovića,  postavljen pre oko mesec dana. Iskorišćena je potpuno ruinirana postojeća konstrukcija, koja ne samo da je godinama ružila spoljašnji izgled zgrade, već je predstavljala i opasnost za prolaznike.  U okviru letnje akcije „Volim svoju ulicu“, omladinska mreža Dveri je između ostalog u potpunosti uredila zarđalu konstrukciju ali i čitavo okruženje zgrade. kao i kompletan prostor ispred zgrade. Omladinci su uvažili predlog nekolicine bajkera  koji se okupljaju u prostoru pored kancelarije Dveri  i o svom trošku postavili uredan i vidljiv natpis  „Ne brže od života“.  Nažalost, natpis je veoma brzo uklonjen, a da omladinci Dveri nisu ni obavešteni.  Podsećanja radi, omladinska mreža Dveri Svilajnac je krajem proleća započela akciju “Volim svoju ulicu”,  u okviru koje su košene i sređivane javne površine u više Mesnih zajednica, na Trgu Mare Resavkinje, koja je bila veoma zahtevna zbog zapuštenosti. Pored krečenja fasade, farbanja klupa, suzbijanja korova, sadnje cveća i vađenja oko 200 kilograma đubreta iz kanala za kišnicu, omladina Dveri je postavila i tu spornu tablu i dala lični primer kako se treba odnositi prema svom okruženju.


Ostaje da se utvrdi ko je uklonio tako dobronamernu i životno važnu poruku  „Ne brže od života“,  u koju su Dveri uložile mnogo truda, vremena i finansija. Da se otkrije da li ovaj vandalizam ima političku pozadinu ili se prosto radi  o nemaru i odsustvu svesti o zajedničkoj odgovornosti. Bezbednost u saobraćaju u Srbiji je svakako ugrožena i predstavlja jedan od ključnih problema. Pozivamo  otimače da vrate natpis, jer se radi o poklonu Dveri građanima Svilajnca i dobrodošlici svima koji naš grad posećuju. JAsno je da tokom leta veliki broj bajkera dolazi u Svilajnac, pa im želimo prijatnu bajk sezonu uz poruku “NE BRŽE OD ŽIVOTA”!


 

OO Dveri Svilajnac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: