Konkurs u „Zračku“ oboren jer nije prošao kandidat SPS i SNS

Poslednja sednica Skupštine grada Čačka ostaće upamćena kao ona na kojoj je doneto, do sada, najviše nezakonitih odluka. Skoro da nije bilo tačke dnevnog reda koja je prošla bez brojnih marifetluka vladajuće SNS i njenih koalicionih satelita.

Odbornici Dveri su na krajnje odgovoran i argumentovan način pokušali da spreče donošenje ovakvih akata ukazujući na propuste u radu stručnih službi, komisija, radnih tela i Gradskog veća na čelu sa ucenjenim gradonačelnikom Milunom Todorovićem, koji čak nije našao za shodno ni da provede barem sat vremena u sali i sasluša ono na šta se ukazivalo, a o izlasku za govornicu, da i ne pričamo.


Tokom poslednjeg dana zasedanja, na dnevnom redu se našla i rasprava o pitanjima koja su u nadležnosti Komisije za kadrove i mandatno – imunitetska pitanja u okviru koje je trebalo i da se nađe rešenje o imenovanju direktora Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“. Javnosti su već poznate sve činjenice u vezi sa ovim imenovanjem i ostalo je samo da se na sednici pokuša sprečavanje protivzakonitog skidanja odluke UO ustanove.


Podsećamo da kadrovska komisija nema pravo da se meša u odluke Upravnog odbora. Shodno tome, zatražili smo hitno zasedanje Kadrovske komisije, stavljanje van snage zaključka o raspisivanju novog konkursa i vraćanje na Dnevni red prispele odluke UO.


Predsednik komisije, Dragutin Đurović, koji je u ovom gradu poznat po tome što je svojim slugeranjskim odnosom prema SNS uspeo da zaposli čitavu bližu i dalju rodbinu u javna preduzeća i gradske uprave, koji je svojevremeno prodao gradu zemljište za azil za precenjen iznos i koji protivzakonito sedi u odborničkim klupama pošto je u isto vreme i član saveta mesne zajednice, odbio je zakazivanje sednice i ostao pri tome da je kršenje zakona jedini put kojim ide gradska vlast.


Aktuelnoj direktorki Zračka mandat ističe 19. februara. Od tog dana, funkcionisanje i rad ove ustanove biće dovedeni u pitanje. Pitamo se kome je to u interesu? Odgovor je jednostavan – SNS bez podrške SPS više nema većinu u skupštini grada. Njihov opstanak na vlasti zavisi od tog odnosa snaga. Zato će se naši vajni čelnici – od gradonačelnika Todorovića, preko predsednika skupštine Trifunovića, sekretara Petkovića – poslužiti svim sredstvima da se umile SPS i bar na kratko, produže ovu agoniju njihove vladavine.GrO Dveri Čačak