Kragujevac propada, vlast rasipa novac

Još jedna u nizu afera, pod komandnom palicom naprednjaka na čelu sa Radomirom Nikolićem potresa Kragujevac, ovoga puta u Javnom preduzeću „Urbanizam“.

Naime, protiv direktora JP „Urbanizam“ pokrenut je sudski postupak za zloupotrebu službenog položaja i to zbog nesavesnog trošenja novca građana Kragujevca, a razlog je angažovanje privatne firme po ugovoru za poslove koje to preduzeće može samostalno da obavlja. Na prvi pogled nije nimalo iznenađujuća situacija, jer trenutno se ovakvim slučajevima ne staje na put, već se mirno posmatra sa strane, a možda čak i namerno zaobilazi…


Dublje posmatrano, JP „Urbanizam“ Kragujevac ima svoje zaposlene licencirane geodetske inženjere i svoju savremenu opremu. I pored toga, direktor JP „Urbanizam“ Dragan Dunčić raspisao je javni poziv, a izabrana je privatna firma „VIZURA ING“ čiji je osnivač bivši radnik JP „Urbanizam“ Dragan Planić koji je uzeo otpremninu 2017. godine  kao tehnološki višak, a koji je sada od direktora dobio posao u vrednosti od 3 miliona dinara i to od novca građana Kragujevca.


Takođe je jako bitna i činjenica da je preduzeće „VIZURA ING“ izabrana na javnom pozivu, iako je osnovana tek pre godinu dana, a da je dodatni uslov bio i da preduzeće koje konkuriše mora iza sebe imati najmanje tri godine obavljanja poslova iz tražene oblasti, što pomenuto preduzeće ne ispunjava.


Upravo je direktor Dunčić potpisao sporazumni raskid ugovora o zaposlenju sa bivšim radnikom Planićem, pa se može vrlo lako doći do zaključka da ga i komisija i direktor jako dobro poznaju i da su tu činjenicu iskoristili kako bi upravo njegova firma dobila posao. Kragujevac je već u ogromnim dugovima, a vlast SNS-a i gradonačelnik Radomir Nikolić ga svakoga dana sve više zadužuju, da bi na kraju molili republičku vlast da te dugove pokrije. Tako se stvara politički kriminal i začarani krug podobnih, a sve na štetu građana Kragujevca i cele Srbije.


 

GrO Dveri Kragujevac