Српски Покрет Двери - Лого
Search
Krah Labanovog „Razvojnog“ budžeta grada Subotice

Održana 19. sednica Skupštine Grada Subotice pokazala je još jednom osionost i bahatost lokalne gradske vlasti. Pored toga što se još pri donošenju budžeta grada Subotice za 2018. godinu znalo da se ostvarenja i prihodi neće moći kretati u projektovanim okvirima koje je naš gradonačelnik, doktor ekonomskih nauka predvideo.

Sad je izašla na videlo njihova nemoć , nemoć SNS –a da urade kako su se hvalili, a bilo je nagoveštaja – razvojni budžet sa urađenim mnogim investicijama , sa daljim radovima  na Narodnom Pozorištu, banja Palić i druge značajne investicije.Treba naglasiti da nema ništa od kapitalnih investivcija , zbog obaranja tendera od strane lokalne gradske vlasti  kasne radovi na Narodnom pozorištu, banja Palić je sada zamenjena sa nekim Aqua parkom . Ostvarenje budžeta se kreće u okvirima koji su daleko ispod očekivanja oko 55% .


Taj fijasko naprednjaka pokazuje stvarnu sliku ove vlasti , njihovi kapaciteti ili su nedovoljni da započeto urade ili im grad i sve oko njega nije prioritet već lična i partijska korist .


Pored toga kroz promociju i izbor direktora Javnih preduzeća pokazali su u praksi šta znači partokratija. Ni jednim argumentom nisu dokazali da nema stranačkog zapošljavanja a istina je da je isključivo stranačko zapošljavanje u preduzećima koja su na budžetu grada Subotice i u nekim firmama u Slobodnoj Zoni.


Dveri Subotice  predlažu da skupština grada Subotice imenuje nezavisnu komisiju koja bi izvršila kontrolu zaposlenih u svim javnim preduzećima i ustanovama . Da se sprovede i  anonimna anketa kojoj političkoj stranci ti radnici pripadaju.Tada bi videli istinu , da su zaposleni uglavnom članovi vladajuće stranke , da ima mnogo onih koji su na tom radnom mestu samo fiktivno odnosno da ne rade ali primaju platu.


Za Dveri Subotice je nepihvatljiva slika koju su naprednjaci poslali građanima koji su gledali sednicu Skupštine grada preko malih ekrana. Lokalni  SNS i SVM je preko svojih  visokih funkcionera demonstrirao laž, bahatost, osionost sa samo jednim ciljem da se unizi ionako malobrojna opozicija i da se istina prikrije.


Istina je da je Labanov budžet doživeo u praksi svoj fijasko, istina je da su svi novopostavljeni direktori Javnih preduzeća  vojnici stranaka na vlasti.

 


GrO Dveri Subotica

Izvor: Grad Subotica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: