Српски Покрет Двери - Лого
Search
Lideri Saveza za Srbiju u Nišu: Zaustavićemo rasprodaju Srbije!

Lideri Saveza za Srbiju danas su u Nišu upozorili da je u toku najveća rasprodaja u istoriji naše zemlje – prirodnih i privrednih bogastava, pa čak i ljudi. O takvoj pljački Srbije, istakli su, većina medija ne izveštava, jer su u službi režimski dirigovane paralelne stvarnosti, ali sve veće okupljanje građana oko Saveza za Srbiju šalje jasnu poruku – „Vučićevom rijalitiju uskoro je kraj“.

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas istakao je da aktuelni režim prodaje Srbiju – njeno zemljište, rudna bogatstva i ljude, i da ćemo znati da promene dolaze tek kada Pink izgubi nacionalnu frekvenciju.


Nema većeg lažova u istoriji Srbije od Aleksandra Vučića. Obećao je da će povećati penzije, a smanjio ih je. Obećao je nižu cenu goriva, a plaćamo ga najskuplje u Evropi. MI hoćemo strane investitore, ali ne za platu od 250 evra. Odoše nam lekari, medicinske sestre, zanatlije… i ne može me niko ubediti da je, recimo, Rumunija toliko bogatija od Srbije, pa tamošnji lekar ima platu od 2.700 evra, a kod nas pet puta manje. Nije tačno! Tačno je samo to da se kod nas krade najviše u Evropi, a bogati se jedna porodica i jedan čovek“, rekao je Đilas.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da Vučić u 2019. godini, kada će biti obeleženo 800 godina Srpske pravoslavne crkve i hirotonisanja Save Nemanjića u prvog srpskog arhiepiskopa, namerava da se razgraniči sa Savinim tronom u Pećkoj patrijaršiji i prepusti svetinje Albanskoj pravoslavnoj crvi, ne mareći da li je to prokletstvo naroda.


„Mi ćemo ih u tome sprečiti, mi ćemo zaustaviti akt predaje dela naše teritorije, jer ako ga predamo, to neće biti poslednji deo koji će nam tražiti. Ovako više ne može i moramo ih oterati s vlasti, jer nećemo da živimo u diktaturi u kojoj 70.000 mladih godišnje odlazi iz Srbije“, istakao je Jeremić.


Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, podsetivši na činjenicu da nijedan opozicioni lider u poslednjih šest meseci nije gostovao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, poručio je da se takvoj „nenormalnoj vlasti“, koja je zarobila medije i od Srbije pravi „rijaliti“, mora stati na kraj.
„Vlast koja obeležava 16 godina tajne službe, ne znači ništa drugo do da na čelu države imamo rijaliti političare. Njihovo mesto je u Zadruzi i Parovima, a najveći rijaliti junak je Vučić. Oni ne mogu normalno da se ponašaju, da nešto normalno žele svojoj državi, ali mi ne želimo da živimo u njihovom rijalitiju! Želimo da naša prirodna i privredna bogatstva ostanu u našim rikama“, rekao je Obradović.


Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da je Srbija postala zemlja najveće nejednakosti i zemlja staraca – dok neki rade za 20.000 evra, većina radi za 20.000 dinara, a mladi beže u inostranstvo tražeći minimum dostojanstva.


„Nezaposlenost raste, a po njihovoj lažnoj statistici opada. Oni, preko svojih medija, grade paralelni svet. Zbog toga je neophodan savez, ne samo opozicije, već i građana, kako bismo se rešili njihovih Potemkinovih sela“, poručio je Lutovac.
Lider Levice Srbije Borko Stefanović poručio je okupljenim Nišlijama da ih je aktuelna vlast svaki put prevarila – nema fabrika, nema dobrih plata, samo siromaštvo i nezaposlenost, te da je neophodna zajednička borba protiv sunovrata koji je u toku:


„Ukoliko mislte da treba da zaustavimo rasprodaju Srbije, otimanje PKB-a, niškog aerodroma, da ukinemo privatne izvršitelje, da vratimo slobodu da svako može da kaže drugačije mišljenje, onda nam se pridružite! To je naš cilj, ne samo u Nišu, već u svakom gradu i svakom mestu u Srbiji.“


Okupljenima se obratio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je istakao da svaka vlast mora da sluša građane, da se ljudi moraju uključiti u javni život i odlučivati o svojim lokalnim zajednicama. Bez slobode odlučivanja, naveo je on, nema boljeg života, a krajnji rezultat biće svođenje građana isključivo na „kapilarne glasove“.
Predsednik Sindikata Sloga Željko Veselinović upozorio je na nameru vlasti da još više obespravi radnike, zbog čega će, naveo je on, „svi postati robovi u vlastitoj državi“:


„Hoće da uvedu da poslodavci sami kontrolišu radnike da li su na bolovanju… pa čemu nam onda služe lekari, osim da ih izvozimo u Zapadnu Evropu? Oni ne samo da prodaju našu imovinu, već hoće i našu decu da prodaju u roblje!“


Predsednik Narodnog pokreta Srba sa Kosova Slaviša Ristić poručio je da je Aleksandar Vučić najveći izdajnik u istoriji Srbije i da to nikakvom prevarom ne može sakriti:
„Nakon njegovog dolaska na vlast, mi Srbi na Kosovu izgubili smo sudstvo, policiju, institucije države Srbije. Kosovo je imovina svih Srba, ma gde god se oni nalazili, a ne jedne porodice! Nije to Vučićeva njiva, pa da može da je prodaje kako hoće!“


Lider Pokreta za Preokret Janko Veselinović istakao je da sadašnja vlast ne krade samo izbore, već posle izbora krade i sve redom. Zato, naveo je on, pošteni izbori su prioritet, a preduslov istih ukidanje medijskog mraka:


„Tražimo izbore na kojima će građani, a ne ulje, šećer i ucene, odlučivati ko će biti vlast. Pokrali su izbore, a potom i sve ostalo: pokrali su penzionere, zaposlene, porodilje, štediše u bankama, poljoprivrednike, kradu na javnim nabavkama“, naveo je Veselinović i zaključio je upravo zbog toga Savez za Srbiju i formiran – da zaustavi najveću pljačku u istoriji Srbije.

 


Pres-služba Saveza za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: