Loznica: Građani protestovali zbog ugrožene bezbednosti i politike prema ilegalnim migrantima

U petak 21. septembra u Loznici ispred Vukovog doma održan je građanski protest na kom su građani Loznice, izrazili svoje protivljenje politici koju sprovodi Gradska uprava u Loznici, a tiče se odnosa prema ilegalnim migrantima, koji sve češće ugrožavaju bezbednost naših građana.

Na skupu su govorili okupljeni građani, kao i zdravstveni radnici, koji su dodatno pojasnili situaciju sa aspekta zdravstvene bezbednosti, koja je takođe ugrožena. Posebna pažnja je takođe skrenuta na sve češće i u velikom broju okupljanje krajnje sumnjivih lica u blizini objekata koja snabdevaju građane pijaćom vodom, jer su objekti apsolutno neobezbeđeni i bez ikakvog nadzora.


Na pomen skrnavljenja našeg gradskog groblja, prisutni su zaista burno reagovali, jer sve neopisivo podseća na “ kosovski scenario”. Na kraju skupa prisutni, kojih je bilo oko 200 stotine, su se jednoglasno složili da se sa svim ovim zahtevima jasno zatraži zaštita od nadležnih institucija kao i Gradonačelnika Vidoja Petrovića .


Zahteve u pisanoj formi možete pročitati u nastavku teksta:


Zahtevi  sa  skupa građana ispred vukovog doma kulture upućeni gradonačelniku Vidoju Petroviću i načelniku policijske stanice u Loznici Radenku Petroviću 


1. Da se pod fizički nadzor 24 sata  svakog dana  stave izvori vode u banji koviljači, sve dok postoji potencijana opasnost od stranih lica koja se nekontrolisano i bez ikakvih papira kreću kroz teritoriju grada loznice  


2. Da se pod fizički nadzor 24 sata svakog dana stave lokacije u nekadašnjoj hemiskoj industriji viskoza  u kojima se nalazi cs2 (ugljen-disulfid)


3. Da se garantuje i obezbedi svim  građanima na području grada loznice lična i imovinska bezbednost.


4. Da se pojača sanitarni i preventivno zdravstveni nadzor na lokacijima gde borave ilegalni migranti.


5.da se uključi komunalna policija grada loznice u punom kapacitetu 24 sata dnevno na obezbeđenju komunalnog i svakog drugog reda na području grada loznice.


6. Da se pojača nadzor i kontrola nad kretanjem i zaustavljanjem ilegalnih migranata koji prolaze i borave na teritoriji grada loznice. 


Ukoliko građani Loznice u najkraćem roku ne osete i vide na delu reakciju lokalne samouprave i predstavnika državne vlasti  na otklanjanju i saniranju navedenih problema ponovo ćemo se okupiti u još većem broju.

 


Slaviša Miletić Član predsedništva Dveri