Malverzacije vlasti u Novoj Varoši

Izdaja Grupe građana i sklapanje vlasti sa SNS-om , nije bila u opštem interesu građana Nove Varoši već je bila isključivo u njihovom sopstvenom interesu, u čemu Dveri nisu želele da učestvuju.

Proteklih nekoliko dana, dobio se pravi epilog formiranja vlasti Grupe Građana i SNS. Naime, nakon toliko obećanja od strane predsednika opštine, Radosava Vasiljevića, da će Novu Varoš osloboditi od terora SNS-a, sprečiti bratsko – kumovsko zapošljavanje, domaćinski raspolagati sa budžetom, ostao je dokaz da njegova reč nema kredibilitet. Pokazao je da je isti kao prethodnici, čak je otišao i korak dalje.


Upravo se u Novoj Varoši dešava sve ono na šta su Dveri upozoravale. Izdaja Grupe građana i sklapanje vlasti sa SNS-om , nije bila u opštem interesu građana Nove Varoši već je bila isključivo u njihovom sopstvenom interesu.


Da podsetimo građane i javnost, Dveri nisu htele da učestvuju u toj farsi obmanjivanja građana, već smo moralno napustili sve funkcije, fotelje, plate i dostojanstveno otišli u opoziciju. Tim činom, građanima smo i na ličnom primeru pokazali da nam korist nije u prvom planu, već dobrobit svih građana Nove Varoši.


Na samom početku mandata, predsednik Vasiljević je rekao da mu nisu potrebni pomoćnici i da su te funkcije dodatni trošak u budžetu, kao i da su te funkcije naprednjaci koristili samo za pranje novca. Kao i do sada, opet je dokazao da njegova reč nema nikakvu vrednost tako što je postavio dva pomoćnika. Ti pomoćnici imaju stalno zaposlenje u opštinskoj upravi, na rukovodećim pozicijama. Pa se pitamo kako neko može da ima dve plate, a nečija deca nijednu? I da li je to sukob interesa? A šta tek treba reći o šefu odborničke grupe Grupe građana – Predragu Šaponjiću, koji je ceo svoj, dosadašnji, politički angažman koristio da bi se zaposlio u Limske hidroelektrane. Tako da Vasiljevićeva desna ruka, Šaponjić postaje viši savetnik direktora Limskih hidro elektrana. Na taj način je „prinudni upravnik“ SNS-a i Nove Varoši, gospodin Krsto Janjušević, podlegao ucenama i uslišio želje gospodina Šaponjića.


U Novoj Varoši se ustalila praksa da se na funkcije i direktorska mesta stavljaju osobe koje nemaju potrebne kvalifikacije, jedina „stručna sprema“ koja ih preporučuje za obavljanje tih funkcija je članska karta SNS-a ili poltronska podrška Grupi građana. Iz tog razloga, Dveri se zalažu da se sa takvom praksom prekine i da se omogući nepristrasan konkurs na koji bi se prijavila naša omladina koja je završila fakultete i koja ispunjava sve uslove konkursa. Samo tako se može voditi ozbiljna politika opstanka i povratka naše omladine u Novu Varoš.


Kao zaključak dodajemo – građani Nove Varoši su svedoci da su Dveri, za ovo vreme koliko smo u opoziciji, vladajućoj većini podnosili razna upozorenja, kritike i rešenja za nagomilane probleme oko posrnulih firmi, kao i obespravljenih radnika. Počev od Sloge, Merser trejda, Biznis centra, raznih plaćenih komisija… Ali od prevelike sujete sve to nije dopiralo do vladajuće većine, a rezultat te sujete su otkazi radnicima i zatvorene firme.


Upravo zbog toga Srpski pokret Dveri ima tu čast i oseća veliku odgovornost, što sve veći broj građana Nove Varoši u Dverima vidi porodičnu, moralnu, dostojanstvenu, principijelnu politiku, za koju ćemo se i u buduće zalagati.


 

Opštinska organizacija Dveri u Novoj Varoši