Српски Покрет Двери - Лого
Search
Marija Janjušević u Gornjem Milanovcu: Dosta nam je Vučićevih laži

Na devetom po redu protestnom skupu #Jedan od pet miliona koji se večeras održao u Gornjem Milanovcu govorili su akademik Dušan Teodorović i Marija Janjušević narodna poslanica. Na protestu se okupilo oko 200 građana kojima je akademik Todorović rekao da on šeta po Beogradu ali kada ga pozovu dolazi i u manja mesta po Srbiji jer smatra da su heroji ovih protesta ljudi iz manjih gradova.

Marija Janjušević narodna poslanica je u svom obraćanju Milanovčanima rekla  „da nećemo dozvoliti da nas vode lažovi i lopovi, secikese i ubice“.


– Pošto svako od vas ima po neku „laž Aleksandra Vučića“ (nalepnice), meni je, verujem ni malo slučajno, dopala ova vezana sa Kosovo i Metohiju. „O rešenju za Kosovo i Metohiju govoriću krajem marta, najkasnije početkom aprila, i imaću dovoljno hrabrosti da o tome govorim“.
E, pa Vučiću izdaja države nije hrabrost, nego je kukavičluk najgore vrste. Veleizdajniče! Zato vas molim da nastavimo da šetamo, jer on računa da ćemo se mi ovde umoriti, da ćemo prestati da šetamo. I bilo mi je drago da čujem da Milanovac, Čačak i okolina šetaju… jer njihova divna, pristojna deca, studenti, šetaju tamo u Beogradu, dok njihovi roditelji njih podržavaju ovde iz Gornjeg Milanovca. I hvala vam na tome.


Kao što svi znate 1942. godine paljen je Milanovac, uništeno je sve. Pa, evo, izgrađeno je sve! Mi u Srbiji, nažalost, prinuđeni smo neprestano da gradimo ispočetka. Zato je sada važno da se ne umorimo, da šetamo do onih radikalnijih procesa koje ćemo preduzeti, o kojima je govorio profesor Teodorović. Ostajemo zajedno, uporni u šetnji, uporni u tome da oslobodimo Srbiju od Vučića, veleizdajnika, ubica i lopova. To dugujemo i precima i sebi, i mladosti i našem potomstvu. Za Srbiju ima života, a za one koji je prodaju i koji je ovako u lokalnim zajednicama izdaju i ono malo duše što je ostalo, za njih nema mesta. 
Ni u Gornjem Milanovcu nema mesta za lokalnog šerifa koji uništava sudstvo, zdravstvo, ponižava sve ono što vidi od svog gazde u Beogradu – rekla je Marija Janjušević narodna poslanica.


Uz povike i parole, građani su izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom, ali i ovog petka potpisivali „Sporazum sa narodom“, dokument koji je opozicija ponudila građanima kao zajednički plan za vraćanje demokratije i slobode u Srbiji.
– Od danas počinjemo da pomažemo ugroženim sugrađanima, postavili smo kutiju za skupljanje priloga za pomoć u lečenju Ani i Aleksi Arsić, pa ko koliko može neka priloži – kazali su organizatori protesta.


Protestna šetnja nastavljena je Ulicom Vojvode Milena, Heroja Draževića, Sinđelićeva, Rajićeva, Kneza Aleksandra i natrag na trg. Protestna šetnja završena je bez bilo kakvog incidenta, i najavljena je sledeća – za sledeći petak, na istom mestu i u isto vreme.

 


Izvor: GMinfo.rs

Foto: GMinfo – V. Popović


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: