Marija Janjušević u Sremskoj Mitrovici: Porodica je najveći resurs društva

Porodični dan u Sremskoj Mitrovici, kojem je prisustvovala i narodna poslanica Marija Janjušević, privukao pažnju građana i osmehe njihovih mališana.GO Dveri u Sremskoj Mitrovici je organizovao „Porodični dan“, akciju namenjenu druženju sa roditeljima koji su sa svojom decom prolazili gradskim trgom i bili zainteresovani da priđu i porazgovaraju o lepim stranama porodičnog života i problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu. Posebna pažnja posvećena je dečjoj zabavi i igri.
Akciji su pored članova gradske organizacije Dveri prisustvovali i narodni poslanik Marija Janjušević i predsednik IO Dveri za područje Vojvodine Goran Medaković.
Srpski pokret Dveri u Sremskoj Mitrovici u kontinuitetu postoji od 2011. godine i bez obzira što za sada nema svoje predstavnike u gradskoj skupštini, značajno utiče na iznošenje istine o najvažnijim problemima  porodica u ovom gradu, kao i na samu promociju porodičnih vrednosti.
Na današnjoj akciji koja je pre svega posvećena prirodnoj porodici, narodni poslanik Marija Janjušević je rekla: „Porodica je najvažniji resurs svakog društva, a u Srbiji ona je jedina mogućnost opstanka naroda i samim tim i države. Za nas je prirodna porodica bračna zajednica muškarca i žene. Ne negiram postojanje drugačijih zajednica, ali one neće obnoviti stanovništvo Srbije.
Brak po mom mišljenju nije prevaziđena institucija, naprotiv, može da nas vrati u društvo koje je izbalansirano u pogledu stope fertiliteta, očuvanja pravih vrednosti i mnogo drugih pozitivnih društvenih pojava. Mitrovčani su danas pokazali da im je veoma prijatno da neko brine o njihovom kvalitetu života i ima konkretne predloge za dugoročnu brigu o njima.
Srećna sam što je nakon 20 godina različitih vidova borbe Srpskog pokreta Dveri naša porodična politika najzad dobila zasluženu pažnju javnosti, pa čak i delimičnu pažnju vlasti. To nije dovoljno, ali je dobar početak.“


 

GO Dveri Sremska Mitrovica