Српски Покрет Двери - Лого
Search
Milun Todorović bankrotirao - traži pare od Vlade

Tačno posle mesec dana imamo potvrdu da smo bili u pravu u vezi sa nelikvidnošću grada – u vidu 60 miliona dodeljenih za tekuću likvidnost budžeta. Pitamo SNS: gde se istopiše silni milioni kojima ste se hvalili?

Budžet Čačka nikada nije bio u blokadi, jedino pod vlašću SNS. Koliko će biti manje novca do kraja godine? Mi smo Vam rekli i obećali da ćemo pratiti situaciju i da nećemo imati dodatnih 215 miliona viška, već će u gradskoj kasi biti 600 miliona manje. Da niste promenili poslovnik, možda bi i pojedini savesni odbornici SNS čuli argumentovane kritike i ne bi glasali za budžet „ni na nebu ni na zemlji“ koji postoji samo u glavama hvalospevaca.

Ima li odgovornosti za javno izgovorene obmane od strane gradonačelnika koji je bio pun hvale za novousvojeni Zakon o finansiranju lokalnih samouprava? Samo vrhuška u Čačku vidi raj i prosperitet dok su glavne vesti Krenov platan, širenje pešačke zone, a ne investicije.

Na početku mandata ste okrečili dve fasade i sada postavili nekoliko žardinjera. Šta je sa Domom za stare, zgradom Centra za socijalni rad, Domom zdravlja u Ljubiću? Ima li ikakve šanse da ikad uradimo zaceljivanje kanala, ili treba i dalje da molimo Boga kad pada kiša da se sve reke ne izliju na plavna naselja? Da li su očišćene terme koje su zatrpane đubretom na samo 5 metara od šetališta?

Usvojeni zakon je već počeo da davi lokalne samouprave, rezultat mu je katastrofalan i treba ga menjati. Dakle, gradonačelniče Milune Todoroviću, prekinite više da pričate bajke. Smanjite partijsko zapošljavanje, naterajte lokalne direktore da posluju bez subvencija. Ne trošite novac na bezvezne poslove ili se povucite sa vlasti. Koji veći dokaz od nesposobnosti da se brinete o novcu građana tražite?

Ovakvo upravljanje gradom nije ništa drugo nego kapitulacija i priznanje da ne znate da radite posao koga ste se prihvatili. Što pre tu kapitulaciju ozvaničite i povučete se, biće bolje i za vas i za ceo Čačak.

 

Informativna služba Dveri u Čačku

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: