Српски Покрет Двери - Лого
Search
Miodrag Preković: Ako Bojan Radović ima časti, ljudskosti i morala - podneće ostavku!

Uvek sam sa ponosom isticao da u mom Aranđelovcu nikada nije bilo političke osvetoljubivosti u smislu davanja otkaza ako drugačije politički razmišljate ili je bilo vrlo, vrlo retko. Više to neću moći da govorim.

Moram da podelim svoje razmišljanje… Ono jeste vezano za politiku, ali pre svega ima veze sa ljudskošću. Naime, imajući priliku da obiđem mnoge gradove Srbije, uvek sam sa ponosom isticao da u mom Aranđelovcu nikada nije bilo političke osvetoljubivosti u smislu davanja otkaza ako drugačije politički razmišljate ili je bilo vrlo, vrlo retko.


Više to neću moći da govorim… Razlog je sledeći: na sednici SO Aranđelovac biće smenjena direktorka SRC Šumadija Mirjana Lazarević (SNS) samo iz razloga jer nije htela da da otkaz Dejanu Dimitrijeviću (DS).


Svakoga dana drskost, bezobrazluk i bahatost predsednika opštine Bojana Radovića i narodnog poslanika Milosava Milojevića je sve veća, pravo ogledalo poslovice „daj čovek vlast i videćeš kakav je“.


To što su njih dvojica politički beskičmenjaci koji slušaju sve naredbe svoje stranke, pa makar one bile i pogubne po Aranđelovac i Aranđelovčane, ne znači da su i svi ostali takvi.


Ako je razlog loš rad direktora, smenite ga. Ako je razlog to što ima „kičmu“ i ne želi da sluša njihove sulude naredbe, to je već ogroman problem. Sve u svemu, želeo bih da iskažem zahvalnost Mirjani Lazarević jer je, pre svega ispala čovek u pravom, moralnom, smislu te reči, čovek koji nije podlegao pritiscima dvojice ljudi koji su umislili da su lokalni šerifi.


Možemo se politički neslagati, ali da zbog toga neko ostaje bez prihoda kojom prehranjuje svoju porodicu je krajnje bahato i neljudski. Jer, pre svega, mi smo Aranđelovčani, a tek posle članovi ili simpatezeri raznih političkih partija. A izgled da ima i onih koji su prvenstveno partijski poslušnici, pa tek onda Aranđelovčani.


Nažalost… U prilog tome govori sve ono što je Bojan Radović uradio na štetu Aranđelovca u poslednjih šest meseci:


–          Potrošio 22,5 miliona dinara za video nadzor, dok se bolesna deca i svi naši bolesni sugrađani leče SMS porukama; primera radi, u isto vreme, za razvoj turizma je izdvojeno samo 11,5 miliona dinara;

–          Postavio table po parku Bukovičke banje na kojima fali skoro 3 hektara parka, protiv čega je glas diglo 4 hiljade Aranđelovčana koji su potpisali peticiju za očuvanje celovitosti parka i hotela „Staro zdanje“ u njemu;

–          Poskupeo komunalne usluge za čak 23%;

–          Raskopao dve centralne gradske ulice još pre pet meseci, a nijedna nije ni blizu završetka čime je samo povećao saobraćajni kolaps u gradu, dok su raznoraznim propustima mnogi građani danima bili bez vode;

–          Partijski i dalje zapošljava stranačke vojnike u opštinskoj upravi, Turističkoj organizaciji i Narodnom muzeju iako postoji zabrana zapošljavanja;


Sve u svemu, Bojan Radović svakoga dana nanosi sve više štete Aranđelovcu i Aranđelovčanima i ako mu je ostalo imalo časti, ljudskosti i morala podneće ostavku i otići sa mesta predsednika opštine što zvanično jeste, ali u praksi, on nikada to nije ni bio.


 

Miodrag Preković, član Izvršnog odbora Dveri

Izvor: Aranđelovac info


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: