Mladenovac bez Poreske uprave

Najnovijim rešenjima Ministarstva finansija opština Mladenovac je ostala bez Poreske uprave, tako da će preduzetnici i drugi poreski obveznici iz opštine Mladenovac morati da idu na Voždovac za svaku sitnicu.

Ovo je samo jedna u nizu potvrda da su i republička i gradska vlast u Beogradu nesposobne za vođenje grada i države i da nema govora o decentralizaciji, već je centralizacija i smanjivanje kvaliteta i standarda života građana ušlo u zabrinjavajuću fazu.


OO Dveri Mladenovac osuđuje ovaj potez vlasti, jer smo uvereni da će, bez obzira na digitalizaciju i elektronsko poslovanje, stvoriti niz neprijatnosti Mladenovčanima.


Neophodno je da Poreska uprava ima svoju ispostavu u Mladenovcu, jer je udaljenost​ više od 50 kilometara PU Voždovca prevelika. Valja imati u vidu da većina Mladenovčana zaposlenih u Beogradu koristi​ Lastin prevoz i da bi povećan broj putnika izazvao dodatne poteškoće.


Mišljenja smo da je ovo još jedan potez kojim se žitelji naše opštine dovode u nezavidan položaj u odnosu na one koji žive u centru Beograda.

 


OO Srpskog pokreta Dveri Mladenovac